• Καβγάς Σκανδαλίδη - Γιαννακοπούλου για τις συνεργασίες

    Πρέπει να είναι πολύ ωραία η ατμόσφαιρα στο Κίνημα Αλλαγής, μετά το κομβικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυβερνητική συνεργασία και το αντίστοιχο διαρκές κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα με τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης.

     

    Φαίνεται ότι πλέον έχουν χωριστεί σε δυο χωριά, σε βαθμό που να τσακώνονται ενώπιον άλλων. Συνέβη, όπως γράφτηκε, ανάμεσα στον Κώστα Σκανδαλίδη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου, που είναι και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), εκφράζοντας βέβαια διαφορετικές γενιές αλλά και κουλτούρες της παράταξης.

     

    Τα μεταφέρουμε από το «Θεωρείο» της «Καθημερινής»:

     

    «Σε κλειστή συνάντηση στο Φόρουμ των Δελφών υπήρξε εσωκομματική ένταση στο ΚΙΝΑΛ. Το πάνελ αποτελείτο από τους βουλευτές της ΝΔ Μπουτσικάκη, Θεοχάρη, Κυρανάκη, από το ΠΑΣΟΚ ήταν οι Σκανδαλίδης, Γιαννακοπούλου, Χρηστίδης και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ζαχαριάδης και Ξενογιαννακοπούλου.

     

    »Δεν στέκομαι στους νεοδημοκράτες που μίλαγαν μονότονα για αυτοδυναμία και την έπεφταν αδιακρίτως στους υπόλοιπους. Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε σταθερή στάση φλερτάροντας το ΚΙΝΑΛ. Θα μείνω στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είχαμε εσωκομματικό ζητηματάκι με τσακωμό Σκανδαλίδη – Γιαννακοπούλου.

     

    »Ο “Νέστωρ”, απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως μαθηματικά βγαίνει συγκυβέρνηση χωρίς το… πρώτο κόμμα, προκαλώντας την αντίδραση της Γιαννακοπούλου, η οποία επισημανε πως αυτό είναι “εκτός γραμμής”. Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω, καθώς η εκδήλωση ήταν κλειστή και οι συμμετέχοντες δεσμεύονται με… ρήτρα εμπιστευτικότητας.

     

    »Το βέβαιο είναι ότι εντός ΠΑΣΟΚ συνυπάρχουν και θα συνυπάρχουν για καιρό αντίθετες τάσεις, που χρήζουν πολιτικής αντιμετώπισης».

  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη μιλά για τις εξωσωματικές και το οικονομικό κόστος

    Καιρό είχε να μιλήσει η Ολγα Κεφαλογιάννη για τη μητρότητα –που «καιρός» στην πολιτική σόουμπιζ είναι τρεις μήνες, από τότε δηλαδή που η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ είχε μιλήσει στο «Hello» και στην ΕΡΤ1 λέγοντας ότι τώρα με τα δίδυμα οι φιλοδοξίες της έχουν αλλάξει.

     

    Τώρα, λοιπόν, η κυρία Κεφαλογιάννη έδωσε μια συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου, στην εκπομπή «Super Katerina» του Alpha, και μίλησε και πάλι για τη γέννηση των παιδιών της.

     

    Ωστόσο, πέρα από τη σκηνοθεσία του πολιτικού lifestyle, αυτά που είπε η 47χρονη βουλευτής είναι σημαντικά – για πολλές γυναίκες.

     

    «Οποιαδήποτε γυναίκα έχει χαρεί και έχει γίνει μητέρα έχει νιώσει αυτή τη συγκλονιστική αλλαγή στη ζωή. Για μένα επειδή έγινα μητέρα σε μεγάλη ηλικία και σε μια στιγμή που το είχα ξεγράψει, όταν συνέβη, αισθάνθηκα ότι ο Θεός μού έδωσε μια πολύ μεγάλη δεύτερη ευκαιρία και είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου και με βοήθησαν αυτό το μεγάλο όνειρο να γίνει πραγματικότητα», είπε αρχικά.

     

    Και πρόσθεσε: «Οταν προσπαθείς και δεν συμβαίνει, είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση που έχεις μια αίσθηση απώλειας και πολλές φορές απογοητεύεσαι τόσο πολύ, που δεν θες να συνεχίσεις και το βάζεις κάτω. Δεν πρέπει να το βάζεις ποτέ κάτω. Έχω κάνει εξωσωματική, δεν είναι ταμπού και πρέπει να το λέμε».

     

    «Είναι ένα ζήτημα που και πρακτικά έχει μεγάλο οικονομικό κόστος. Κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορούν οι γυναίκες να έχουν οικονομική υποστήριξη. Ως γυναίκα πολιτικός θέλω να δώσω με κάθε τρόπο στη γυναίκα τη δυνατότητα να γίνει μητέρα. Θα είμαι εδώ και θα το προσπαθήσω μέχρι να το καταφέρω», συμπλήρωσε.


    Επίσης, μίλησε για την ψυχολογική φθορά στη διαδικασία της εξωσωματικής.

     

    «Το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και η αγωνία και η απογοήτευση είναι μέσα στη διαδικασία. Όταν παίρνεις τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, είναι τέτοια η χαρά που ξεκινάει η διαδικασία της προσμονής, τα ξεχνάς όλα. Ήμασταν μαζί με τον σύζυγό μου όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ήταν μαζί μου στην αίθουσα του τοκετού», αποκάλυψε.

     

     

     

     

  • Το «πρόβλημα» με την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά

    O Νίκος Χαρδαλιάς συνεχίζει να περιπλανιέται στην πολιτική Σιβηρία που συνιστά το υφυπουργείο Αμυνας, συνεχίζει δηλαδή να πηγαίνει σε ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων και αξιωματικών, επισκέπτεται μονάδες με καραβανάδες και κοιτάζει ελικόπτερα –μια έκπτωση από την όχι και τόσο μακρινή εποχή που το πανελλήνιο συντονιζόταν για να τον ακούσει να δίνει οδηγίες και συνεντεύξεις.

     

    Στην ουσία ο κ. Χαρδαλιάς κάνει υπομονή. Μέχρι να δει πού θα αξιοποιηθεί καθώς αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τη ΝΔ –του πιστώνεται η εξαιρετική διαχείριση στην πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ στις πυρκαγιές που τα έκανε μαντάρα, με κάποιον τρόπο τα φορτώθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

     

    Πού θα αξιοποιηθεί λοιπόν ο κ. Χαρδαλιάς; Θα είναι υποψήφιος βουλευτής και πού; Διότι ο συνωστισμός εξωκοινοβουλευτικών δημιουργεί καραμπόλες.

     

    Σύμφωνα με όσα έγραψαν τα «Παραπολιτικά», ο βασικός σχεδιασμός της Πειραιώς είναι για έναν εξωκοινοβουλευτικό υπουργό ανά περιφέρεια ώστε να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους βουλευτές. Αυτό έχει μια εξαίρεση στην Ανατολική Αττική, η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει τις υποψηφιότητες του αν. υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και της υφ. Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, αλλά γενικά ακολουθείται.

     

    Ομως στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου η ΝΔ μέτρησε εννέα έδρες το 2019 και ως παλαιός δήμαρχος Βύρωνα, θα ήταν αναμενόμενο να είναι υποψήφιος ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχει ήδη η κλειδωμένη υποψηφιότητα του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπουργού Προστασίας του Πολίτη –για να μην πούμε ότι υπάρχουν ένας κορυφαίος υπουργός (Νίκος Δένδιας), μια υφυπουργός (Σοφία Βούλτεψη), ένας εξαιρετικά δημοφιλής πρώην δήμαρχος και επίσης δημοφιλής κυβερνητικός βουλευτής (Διονύσης Χατζηδάκης) και ένας πρώην υπουργός (Χάρης Θεοχάρης). Χώρια ο διόλου αμελητέος σε ψήφους Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

     

    Ετσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι ο κ. Χαρδαλιάς θα κάνει κι άλλη υπομονή και θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2024, σε εκλογές που θα γίνουν με λίστα.




text
  • Με τέτοια ποσοστά ευστοχίας στην κατάρριψη drones, η φρεγάτα «Υδρα» πάει για final four


    25 Απριλίου 2024, 16:55