• Μήπως φταίνε οι 53+ του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμύρες;

    Αν για κάτι ξεχωρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι για το χιούμορ του· σπάνιο ταλέντο για την Αριστερά που πάντα τα παίρνει όλα πολύ σοβαρά, ιδίως τον εαυτό της.

     

    Ο κ. Τσακαλώτος, λοιπόν, σχολίασε τις καταστροφές που έγιναν στην Αττική από τις πλημμύρες με μια χαρακτηριστική φωτογραφία από τα όσα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής στον Κολωνό, όπου κάποιος κάτοικος βγήκε με κανό.

     

    Πρόσεξε, όμως, ο Ευκλείδης τον κάδο απορριμμάτων πίσω από τον αστικό κωπηλάτη. Και προχώρησε σε ένα σχόλιο στο Facebook, με μια αναφορά για τους 53+, την ομάδα εντός του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ηγείται.

  • Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά μείωση της στρατιωτικής θητείας στους τρεις μήνες

    Ηταν μια εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκυβερνούσε αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο. Ο οποίος κ. Καμμένος, ανάμεσα σε άλλα, ήθελε να αυξήσει και τη στρατιωτική θητεία· δεν πρόλαβε όμως ο καψερός, όπως εξάλλου δεν πρόλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει μια σειρά άλλα σχέδιά του. Γνωστά αυτά.

     

    Αυτή η εποχή όμως ξεχάστηκε –ή κάποιοι θέλουν να ξεχαστεί. Και τώρα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και απαιτεί, ανάμεσα σε άλλα ωραία σχετικά με τη στρατιωτική θητεία (συνδικαλισμό, απασχόληση στο αντικείμενο του καθενός κ.τ.λ.), τη μείωσή της σε τρεις μήνες!

     

    Κάνουν βέβαια ένα σκόντο οι νεολαίοι του κ. Τσίπρα. Αμεσα μείωση στους έξι μήνες, λένε, και μετά, σταδιακά, να πέσει στους τρεις. Είναι να απορείς γιατί τόσο πολλούς, δηλαδή γιατί τρεις μήνες και όχι απλώς να περνάς, να λες ένα «γεια» και να απολύεσαι, αλλά η σημείωση που συνοδεύει το εν λόγω αίτημα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί κάποια πράγματα:

     

    «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παλεύει ενάντια στο μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό για τη δραστική μείωση των εξοπλιστικών κονδυλίων και την ακύρωση της συμμετοχής του ελληνική στρατού σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και φυσικά την καταστολή των λαϊκών αγώνων. Αγωνίζεται για τον εκδημοκρατισμό των ενόπλων δυνάμεων, την πάταξη των πελατειακών σχέσεων και την κατοχύρωση του ελεύθερου συνδικαλισμού στο στρατό».

  • Ο Γιάννης Λοβέρδος ευχήθηκε να έχουμε όλοι μια υπέροχη βροχερή Πέμπτη

    Σε άλλα νέα, ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, έκανε μια κάπως παράξενη ανάρτηση την Πέμπτη για τη βροχή και την κακοκαιρία «Μπάλλος».

     

    Σε αυτή την ανάρτηση, ο κ. Λοβέρδος ευχήθηκε να έχουμε όλοι μια «υπέροχη» βροχερή Πέμπτη, έμπλεξε τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα με τον Σοφοκλή και έπειτα μας κάλεσε να μη συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια. Επειδή όμως έτσι όπως το γράφουμε χάνει κάτι από το βαθύτερο νόημα, παραθέτουμε την ανάρτηση ως έχει:

     




text
  • Περιοδεία στα νησία του Αιγαίου ξεκινάει ο Στέφανος. Ας πάει περπατώντας, πάνω στο νερό


    19 Απριλίου 2024, 13:50