• Τσακαλώτος για τον «νονό» Αδωνι Γεωργιάδη: Ολα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια είναι πιο ίσα από τα άλλα

     

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είναι τόσο ωραίος στα γραπτά του όσο είναι στο λέγειν, εκεί όπου αφήνεται σε διασκεδαστικές λεκτικές και συντακτικές ακροβασίες, διανθισμένες με μια υπέροχη προφορά.

     

    Ομως και τα κείμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών έχουν ενδιαφέρον. Ιδίως το ημερολόγιο που κρατά και φιλοξενείται τακτικά στο tvxs.gr.

     

    Στο τελευταίο του σημείωμα, ο κ. Τσακαλώτος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πολυσυζητημένη πλέον παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη σε βάπτιση ως νονού, μολονότι ισχύει απαγόρευση τέτοιων τελετών λόγω lockdown –ως γνωστόν, ο υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε να εξηγήσει τη σχετική προνομία, πρώτα επικαλούμενος σχετική άδεια από τον Νίκο Χαρδαλιά, έπειτα λέγοντας ότι την άδεια την είχαν εκδώσει οι γονείς και στο τέλος θυμίζοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει χειρότερα με τις πορείες για τον Κουφοντίνα (αυτό φαίνεται ότι είναι μια δικαιολογία που πάει με όλα στη ΝΔ).

     

    Ο κ. Τσακαλώτος θυμήθηκε τη «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Οργουελ, γράφοντας:

     

    «15/3/2021 – Ολα τα ζώα είναι ίσα αλλά κάποια είναι πιο ίσα από τα άλλα.

     

    »Διαβάζω ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης βάφτισε ένα παιδί ενώ απαγορεύονται οι βαφτίσεις για όλους τους υπόλοιπους. Διαβάζω ότι πήρε ειδική άδεια για αυτό. Διαβάζω ότι η κουμπαριά αφορά πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής. Νομίζω ότι η κυβέρνηση διάβασε τον Οργουελ ως οδηγίες χρήσης. Μας ελέγχουν και μας λογοκρίνουν σαν να είναι ο Μεγάλος Αδελφός στο 1984 και αντιλαμβάνονται την ισονομία όπως τα γουρούνια στη φάρμα των ζώων».

  • Ο Καστανίδης στη «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις

    Θέση που εξηγεί, αν δεν «νομιμοποιεί», τις διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας –και ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενθαρρύνοντάς τες υπονομεύει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας– πήρε την Τετάρτη ο Χάρης Καστανίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής.

     

    Κάποιοι βέβαια θα διαβάσουν στα λεγόμενα του κ. Καστανίδη ένα συνεχιζόμενο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακούγοντάς τον δεν μπορείς να πεις ότι έχει και εντελώς άδικο. Για τις διαδηλώσεις, όχι για το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει, απευθυνόμενη στην κοινωνία, “εσείς μεν υποχρεούστε να μην αντιδράτε αλλά εγώ μπορώ, στη διάρκεια της πανδημίας, να νομοθετώ ό,τι θέλω”», είπε, εξηγώντας παράλληλα πως «αν επιχείρημα είναι ότι δεν μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλευτισμού, κατά τον ίδιο τρόπο, η απάντηση είναι ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι κοινωνικές αντιδράσεις. Γιατί και αυτό είναι ζωή. Θα πρέπει, λοιπόν, η κυβέρνηση με μία αυτοσυγκράτηση να νομοθετεί, ιδιαίτερα για θέματα πολύ μεγάλα, για τα οποία χρειάζεται ομαλή πολιτικά και υγειονομικά περίοδος».

     

     

    «Ολοι έχουμε τη φροντίδα να τηρηθούν οι υγειονομικοί περιορισμοί, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Αλλά δεν καταλαβαίνω την άποψη που διαχέει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η κυβέρνηση και που συνοψίζεται στη θέση ότι δεν μπορεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να παρακινείται ή να κινείται η κοινωνία σε αντιδράσεις, διότι με αυτόν τον τρόπο θίγεται η συνολική μας προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε:

     

    «Θα έλεγα λοιπόν, απευθυνόμενος συνολικά στην κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να αποφεύγει να σκέπτεται με αυτόν τον τρόπο».

  • Στο ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν πια τη φράση «προοδευτική διακυβέρνηση»

    Μια που το έφερε η κουβέντα για το φλερτ του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, να πούμε ότι η Φώφη Γεννηματά το ξέκοψε σε τέτοιο βαθμό, που απαγόρευσε, λέει, ακόμα και τη φράση «προοδευτική διακυβέρνηση».

     

    Ετσι, ανέφεραν τα parapolitika.gr:

     

    «Η φράση “Προοδευτική Διακυβέρνηση” απαγορεύεται πλέον στο Κίνημα Αλλαγής. Ειπώθηκε και επισήμως σε σύσκεψη, ότι δεν πρέπει πλέον να γίνονται τέτοιες αναφορές, γιατί ενοχλούνται οι ψηφοφόροι τους και τραυματίζεται το προφίλ της Φώφης Γεννηματά που θέλει να διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία. Γενικά, θέλουν να ξεχαστεί η σχετική διακήρυξη και να αναβιώσει η τακτική των ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία».

     

  • Ο χρησμός Δραγασάκη για τις αρνητικές δημοσκοπήσεις

    Οχι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τα δικά τους ζητήματα. Χαρακτηριστικά τα όσα έγραψαν «Τα Νέα» στην ανάλυση του πάντα καλά ενημερωμένου Δημήτρη Ν. Μανιάτη: «O Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του επιχειρούν φυγή προς τα εμπρός, αλλά δεν πάνε ευθεία στον στόχο και αυτό είναι και αποτέλεσμα μετέωρων στρατηγικών».

     

    Το ενδιαφέρον είναι και πάλι οι δημοσκοπήσεις.

     

    Κατ’ αρχάς η πραγματικότητα ή τέλος πάντων η πραγματικότητα της Κουμουνδούρου. Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καθηλωμένο, παρά τη φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση. Ολες; Οχι και όλες. Σύμφωνα με το άρθρο, «το κλειστό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επιμένει ότι εσχάτως έχει και αυτό στα χέρια του δημοσκοπήσεις με άλλα νούμερα από αυτά των ΜΜΕ και εξόχως ενθαρρυντικά για την αξιωματική αντιπολίτευση».

     

    Λογικά θα είναι αυτές οι θρυλικές «μυστικές» δημοσκοπήσεις που για κάποιο λόγο παραμένουν για πάντα μυστικές. Κάποτε τις έκανε η αμερικανική πρεσβεία, τώρα τις κάνει το επιτελείο του κ. Τσίπρα –και φυσικά έχουν άλλα ποσοστά από αυτά που δείχνουν τα κακά ΜΜΕ, τα οποία, ως γνωστόν, εχθρεύονται τον πρόεδρο Αλέξη και τον δείχνουν χαμηλά.

     

    Τέλος πάντων, στη συζήτηση μπήκε και ο Γιάννης Δραγασάκης, που ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Τσίπρα.

     

    «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα άλλα κόμματα δεν φαίνεται να ευνοούνται δημοσκοπικά, ακόμη, από την κυβερνητική φθορά είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα, η απάντηση του οποίου ίσως βρίσκεται στο “ακόμη”», είπε με νόημα.

     

    Τι εννοεί ο ιδεολογικός γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ; Ναι μεν ότι η δημοσκοπική απόσταση μπορεί κάποια στιγμή να καλυφθεί, αλλά ο παράγων χρόνος είναι δεσμευτικός, ιδίως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό.

     

    Βέβαια τότε, μπορούν στον ΣΥΡΙΖΑ να πουν το γνωστό: Οτι ήθελαν, αλλά δεν πρόλαβαν.




text
  • Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν υπάρχει εισιτήριο για πουθενά, δεν υπάρχει ελεύθερη ούτε θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Μας διώχνει η ακρίβεια μακριά


    25 Απριλίου 2024, 22:30