• Η καταγγελία της Ζέτας Δούκα για τη βία που υπέστη από τον Γιώργο Κιμούλη – και ένα πολιτικό σχόλιο

    Την καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, για τη σωματική και λεκτική βία που υπέστη από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη, μπορεί κανείς να τη δει από διαφορετικές οπτικές γωνίες – η τελική εικόνα βέβαια είναι σταθερά η ίδια: η βία από αυτόν που εξουσιάζει, η βία από τον ισχυρό, η βία στον χώρο εργασίας σε αυτή την περίπτωση, η βία στον αθλητισμό πιο πριν, η βία η λεκτική, η σωματική, η σεξουαλική, η βία την οποία το θύμα κουβαλάει συνήθως για χρόνια μέσα του, ένα τραυματικό μυστικό που τον κρατάει ξύπνιο τα βράδια.

     

    Κατ’ αρχάς τα δεδομένα. Η κυρία Δούκα μίλησε στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη». Εμφανώς ταραγμένη, εκείνη την ώρα έσπαγε ένα ταμπού του θεάτρου, καθώς θαρραλέα επέλεγε εκείνη πρώτη να μιλήσει μέσα σε έναν κόσμο σιωπής, αποκαθηλώνοντας ένα τοτέμ της υποκριτικής:

     

    «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.

     

    »Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…

     

    »Ενα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”.

     

    »Εβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω, για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής.

     

    »Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το “Πιο κοντά” (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008-2009. Ο,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

     

    Ο κ. Κιμούλης δεν είναι τυχαία προσωπικότητα στον χώρο της τέχνης. Είναι μια μορφή του ελληνικού σινεμά και του θεάτρου. Ούτε και τυχαία προσωπικότητα της πολιτικής είναι όμως. Υπήρξε για χρόνια διαπρύσιος υποστηρικτής από τη μία και καλλιτεχνικό darling του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Στεκόταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα από το 2014. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον έβαλε πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και στις εύλογες αντιδράσεις της ΝΔ, η Κουμουνδούρου τον είχε υποστηρίξει, περιγράφοντάς τον ως άνθρωπο «εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον Πολιτισμό». Επίσης ο κ. Κιμούλης συμμετείχε και στην περίφημη Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος που είχε φτιάξει ο κ. Τσίπρας.

     

    Ασφαλώς δεν φταίει ο κ. Τσίπρας για το τι έκανε ή δεν έκανε ο κ. Κιμούλης στην κυρία Δούκα –άλλωστε ο ίδιος με δήλωσή του στο protothema.gr διέψευσε ότι έβρισε ή κλώτσησε την  ηθοποιό και είπε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση και όπως φαίνεται όλα θα αποσαφηνιστούν στα δικαστήρια.

     

    Αλλά δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που, προ ημερών, όταν έγινε η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή ο καταγγελλόμενος παράγοντας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ήταν μέλος της ΝΔ;

     

  • Αποκαλυπτήρια για την οικοσκευή της Καλυψώς στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας

    Η ιστορία με την Καλυψώ, τη γάτα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είναι πλέον γνωστή, άλλωστε είχε κάνει την εμφάνισή της στην τελευταία επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ). Το θέμα είναι ότι πλέον η προεδρική γάτα έχει και την οικοσκευή της.

     

    Αυτό το μάθαμε από τη νέα επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για την επικαιρότητα –η Καλυψώ δεν έκανε την εμφάνισή της, αλλά ο φωτογραφικός φακός του Μενέλαου Μυρίλλα του SOOC εντόπισε μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

    Πρόκειται για τα πιατάκια με νερό και ξηρά τροφή της Καλυψώς, που έχουν τοποθετηθεί σε μια γωνιά της αίθουσας του γραφείου της κυρίας Σακελλαροπούλου, λίγο πιο πέρα από εκεί όπου δέχεται τους καλεσμένους της.

     

    Αν, δε, κρίνουμε από την εικόνα, το τρώει το φαΐ της η Καλυψώ.

  • Και ο δήμαρχος Γλυφάδας κατεβαίνει για βουλευτής;

    Νεότερη ενημέρωση για το ποιος και πού θα κατεβεί βουλευτής με τη ΝΔ (σε εκλογές που κατά τα άλλα θα γίνουν το 2023): ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές εξελέγη με το «σταλινικό» 79,01% από την πρώτη Κυριακή, θα είναι λέει υποψήφιος –που αλλού;– στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

     

    Ο 43χρονος δήμαρχος, πέρα από επιτυχημένος, θεωρείται και νεοδημοκράτης ράτσας –για να καταλάβετε, στον γάμο του κουμπάρος ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

     

    Τα περί υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές, όποτε αυτές γίνουν, ανέδειξε το e-ota.gr. Επισημαίνοντας ότι αυτή η υποψηφιότητα ανησυχεί τους γαλάζιους βουλευτές της «νέας γενιάς». Σε αυτήν την περιφέρεια, η ΝΔ εξέλεξε εννέα βουλευτές και στη «νέα γενιά» μπορείς να πεις ότι ανήκουν ο 33χρονος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο 42χρονος Γιάννης Καλλιάνος, άντε και ο 45χρονος Βασίλης Σπανάκης (για τις κυρίες της περιφέρειας δεν είναι σωστό να αναφέρουμε ηλικίες).

     

    Μια καλή λύση για όλους αυτούς θα ήταν ο κ. Παπανικολάου να μη βάλει για τη Βουλή αλλά για την Περιφέρεια Αττικής. Αλλά τότε ποιος τον ακούει τον Πατούλη.




text
  • Εντάξει, ας πούμε ότι τα είχαν συζητήσει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πριν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας. Πού είναι το πρόβλημα;


    28 Μαρτίου 2024, 11:23