• Ο Τσίπρας (της Αριστεράς και της Οικολογίας) στο πλευρό των κυνηγών

    Υπήρχε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας. Επειδή όμως, αυτή η εποχή όχι μόνο πέρασε, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολυτραβάει τελευταία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε να αλιεύσει υποστηρικτές και στους κυνηγούς –ένα ακροατήριο που και μόνο η ύπαρξή του έκανε κάποτε έξαλλους τους παλιούς καλούς Συριζαίους.

     

    Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα μια δικαιολογία γιατί πρέπει να θεωρείται ανεκτό ένας άνθρωπος να περνάει την ώρα του σκοτώνοντας άμοιρα ζώα. Ούτε και γιατί πρέπει αυτό να απασχολεί τη χώρα εν μέσω πανδημίας, επειδή τάχα τους έχει απαγορευτεί το κυνήγι, τους έχει απαγορευτεί δηλαδή να περνούν την ώρα τους σκοτώνοντας άμοιρα ζώα.

     

    Αλλά ο κ. Τσίπρας βρήκε μια δικαιολογία για όλα. Οπως μας ενημέρωσε η Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο και το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών.

     

    Και τους είπε ότι «δεν υπάρχει οικοσυστηματική αξιολόγηση, έχει τεθεί σε αναστολή η θηροφυλακή και έχουν τεθεί σοβαρά ζητήματα περιβάλλοντος και ισορροπίας της άγριας πανίδας» –υιοθετεί δηλαδή ο κ. Τσίπρας (της Αριστεράς και της Οικολογίας) τη θεωρία ότι το κυνήγι γίνεται για λόγους «ισορροπίας» της άγριας πανίδας, ότι σκοτώνοντας ορτύκια αποκαθιστας μια ισορροπία που κινδυνεύει.

     

    Και μετά τους είπε και το άλλο: «Και σε αυτή την περίπτωση όμως βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης το θέατρο του παραλόγου. Ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος, ακόμα και μότο κρος στην Πάρνηθα από υψηλόβαθμα, σε πολιτειακό επίπεδο, στελέχη, δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε “κατά μόνας”!».

     

    Ο,τι μπορεί ο καθένας σε αυτή τη ζωή. Ισχύει και στην πολιτική –και στο κυνήγι της ψήφου…

  • Πώς ο Κωνσταντίνος Τασούλας έβαλε στη θέση του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

    Τον μάστορά του βρήκε, καθώς φαίνεται, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος του αρνήθηκε τον λόγο στη συζήτηση της Τετάρτης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

     

    Ο κ. Μπογδάνος δεν ήθελε να τοποθετηθεί για τα 12 ναυτικά μίλια, αλλά για τους Αγανακτισμένους, με αφορμή τη φράση του Αλέξη Τσίπρα για το Καπιτώλιο και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Προφανώς δεν αρκούσαν στον βουλευτή τα όσα απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε τον λόγο, με μια επιμονή που οδήγησε τον κ. Τασούλα στο να του κάνει τελικά μια πολύ κομψή, αλλά αιχμηρή παρατήρηση.

     

    Το περιέγραψε στην στήλη της, «Πίσω από τις κάμερες», η Μυρτώ Λιαλιούτη στα «Νέα»:

     

    «Τα νεύρα του είχε χθες στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ακούγοντας μια φράση του Τσίπρα για τους Αγανακτισμένους, ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα τον λόγο επί προσωπικού. Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να του τον δώσει, γιατί είχε ήδη ανέβει στο βήμα η Φώφη Γεννηματά. “Θα επιμείνω” είπε. Και επέμεινε αργότερα, εκνευρίζοντας και την Αλέκα Παπαρήγα. Στο τέλος, πριν τα αίματα ανάψουν και με συγκαταβατικό ύφος, ο Τασούλας έκλεισε το θέμα: “Επειδή είστε νέος βουλευτής, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν αρκεί να διαφωνείς με κάτι για να ζητείς τον λόγο επί προσωπικού”. Τουσέ».

  • Η TUI... κράτησε τον Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού;

    Πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν με το πώς ο Χάρης Θεοχάρης κατάφερε να παραμείνει υπουργός Τουρισμού κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Το ρεπορτάζ εκείνες τις ημέρες τον εμφάνιζε «τελειωμένο» και το ότι διατηρήθηκε τελικά αποδόθηκε σε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, του Πρωθυπουργού.

     

    Μια απάντηση στην απορία ίσως δίνει αυτό που έγραψε η «Καθημερινή», η οποία υπονόησε ότι ο κ. Θεοχάρης παρέμεινε υπουργός Τουρισμού χάρη (ή εξαιτίας, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) σε μια παρέμβαση της γερμανικής TUI προς το Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Εγραψε στην στήλη «Θεωρείο» ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Κομβικό ρόλο λέγεται πως έπαιξε το ταξιδιωτικό και τουριστικό πρακτορείο TUI στην παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο υπ. Τουρισμού. Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα τέτοιες παρεμβάσεις συνοδεύονται συνήθως από αρνητικά σχόλια, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και η θετική διάσταση. Για να εκφράζεται καλά ένας τουριστικός κολοσσός για τον αρμόδιο υπουργό, σημαίνει πως υπάρχουν ελπιδοφόρες προοπτικές. Για να δούμε…»

  • Η Νατάσα Παζαΐτη φωτογραφήθηκε κάνοντας το εμβόλιο

    Για όσους είχαν αγωνία, να πούμε ότι και η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, εμβολιάστηκε.

     

    Για να προλάβουμε τους κακεντρεχείς να πούμε ότι η κυρία Παζαΐτη, γιατρός ούσα, εμβολιάστηκε ως υγειονομικός –το σημείωσε και στη σχετική ανάρτησή της στο Instagram, ότι έγινε εμβολιασμός στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του «Metropolitan General».

    Ο σύζυγός της, πάντως, δεν πρέπει να έχει εμβολιαστεί. Ο κ. Καραμανλής είναι μόλις 65 ετών και δεν ανήκει στην ομάδα του πρώτου κύματος στο σχέδιο των εμβολιασμών.




text
  • Τελείωσε η Αποκριά, έπεσαν οι μάσκες και είδαμε μπροστά μας τη Moody’s με όχι και τόσο καλό mood


    19 Μαρτίου 2024, 12:30