317
Ο Τζο Μπάιντεν δεν κάνει πολιτικό ταμείο από τις επιτυχίες του στον οικονομικό τομέα – καρέ από την ομιλία του στη Φιλαδέλφεια για τη Labor Day | REUTERS/Joshua Roberts

ΗΠΑ: Μήπως παραείναι ταπεινός ο Μπάιντεν;

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 19:47
Ο Τζο Μπάιντεν δεν κάνει πολιτικό ταμείο από τις επιτυχίες του στον οικονομικό τομέα – καρέ από την ομιλία του στη Φιλαδέλφεια για τη Labor Day
|REUTERS/Joshua Roberts

ΗΠΑ: Μήπως παραείναι ταπεινός ο Μπάιντεν;

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 19:47

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στη Φιλαδέλφεια με την ευκαιρία της «Ημέρας Εργασίας» (Labor Day), ενώ την περασμένη Παρασκευή γιόρτασε τις επιτυχίες της τελευταίας έκθεσης περί θέσεων εργασίας, έγραψε η Corriere della Sera.

Παρά την ισχυρή οικονομία, ο πρόεδρος αποτυγχάνει να πείσει τους αμερικανούς ψηφοφόρους για την καλή συνταγή του στα οικονομικά ζητήματα, μάλλον επειδή το όραμα των ανθρώπων περί οικονομίας και ευκαιριών συνδέεται με πολιτικές ιδέες, όπως διατείνονται πολλοί αναλυτές δημοσκοπήσεων. Υπάρχουν, όμως, και προβλήματα επικοινωνίας.

Κάποιοι λένε, συνέχισε το ιταλικό Μέσο, ότι η χρήση του όρου Bidenomics, ο οποίος επινοήθηκε από τους αντιπάλους του Μπάιντεν για να επικρίνει την οικονομική πολιτική του, κατόπιν όμως έγινε αποδεκτός και από τον ίδιο τον πρόεδρο, δεν βοηθάει και πολύ στην ανάδειξη των επιτευγμάτων του. Αντιθέτως, τον κάνει να φαίνεται σαν απολογούμενος.

Αλλοι, πάλι, παρατηρούν ότι ο Μπάιντεν, σε αντίθεση με τον Τραμπ και τους συμμάχους του, οι οποίοι είναι πάντα έτοιμοι να παρουσιάσουν κάθε πράξη του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου σαν σπουδαία, οι Δημοκρατικοί δεν επαίρονται. Σπάνια το κάνουν, όμως αυτή η κατάσταση και στο δεδομένο κλίμα της προεκλογικής περιόδου δεν αποβαίνει προς όφελός τους.

Στην ομιλία του στη Φιλαδέλφεια ο Μπάιντεν τόνισε ότι ο Τραμπ απέτυχε στον τομέα θέσεις εργασίας και τον χαρακτήρισε «τον χειρότερο πρόεδρο σε θέματα εργασίας από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης». Είπε: «Ο τύπος που κατείχε αυτήν τη δουλειά πριν από εμένα άφησε το αξίωμα με λιγότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».

Ας σημειωθεί ότι στην ομιλία του ο Μπάιντεν δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του Τραμπ: «Επί προκατόχου στέλναμε θέσεις εργασίας στην Κίνα» είπε ο Μπάιντεν. «Τώρα φέρνουμε πίσω στις ΗΠΑ τις δουλειές που είχαν φύγει στην Κίνα. Οταν ο προκάτοχος ήταν εδώ, οι συντάξεις σας κινδύνευσαν. Βοηθήσαμε να σωθούν εκατομμύρια συντάξεις».

Και ο Μπάιντεν έκλεισε τον λόγο του ως εξής: «Κάποιοι μας λένε συνεχώς ότι η Αμερική αποτυγχάνει. Κάνουν λάθος! Εχω νέα για αυτούς: η Αμερική έχει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο αυτήν τη στιγμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...