338
Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές | REUTERS

ΗΠΑ: Με τηλεδιάσκεψη το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 15:11
Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές
|REUTERS

ΗΠΑ: Με τηλεδιάσκεψη το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 15:11

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το συνέδριο των Δημοκρατικών θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, τον Αύγουστο, λόγω του κορονοϊού.

Στο συνέδριο, ο Τζο Μπάιντεν θα αποδεχθεί το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, ο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Μιλγουόκι του Γουισκόνσιν, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το συνέδριο από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου.

Εκεί, θα βρίσκεται μία ολιγομελής ομάδα του Δημοκρατικού κόμματος.

Ο Μπάιντεν «προτίθεται να αποδεχθεί με υπερηφάνεια το χρίσμα από το κόμμα στο Μιλγουόκι», δήλωσε η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον.

Επειτα από διαβουλεύσεις με υγειονομικούς υπευθύνους, οι διοργανωτές συμπέραναν ότι «οι αντιπροσωπείες των Πολιτειών δεν θα πρέπει να κάνουν σχέδια για να μεταβούν στο Μιλγουόκι και θα πρέπει να οργανωθούν για τη διεξαγωγή επίσημων δραστηριοτήτων για το συνέδριο εξ αποστάσεως».

«Η δύναμη της ηγεσίας έγκειται στην προσαρμογή της σε κάθε κατάσταση», δήλωσε ο Τομ Περέζ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, ασκώντας κριτική στον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Σε αντίθεση με αυτόν τον πρόεδρο, ο Τζο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού», πρόσθεσε.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορονοϊού, πολλές συναντήσεις του συνεδρίου ακυρώθηκαν και οι Δημοκρατικοί προβλέπουν νέους τρόπους διαδραστικής επικοινωνίας με τους εκλέκτορές τους στο Διαδίκτυο.

Ο Τραμπ αναμένεται να λάβει το χρίσμα στην Φλόριντα και όχι στην Βόρεια Καρολίνα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων. Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας αρνήθηκε τη διεξαγωγή του συνεδρίου εκεί, λόγω του φόβου για εξάπλωση του κορονοϊού.

Στα συνέδρια των δύο κομμάτων, συμμετέχουν χιλιάδες μέλη και εκτός από τις κεντρικές ομιλίες, γίνονται πάρα πολλές επί μέρους συναντήσεις.

Ετσι ο κίνδυνος για μετάδοση του SARS-CoV-2 και μάλιστα σε μία χώρα όπου χθες καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων, με 38.000 νεές μολύνσεις, θεωρείται πολύ μεγάλος.

Την ώρα που ο Μπάιντεν κάνει μια αθόρυβη προεκλογική εκστρατεία λόγω κορονοϊού και παρέμεινε κλεισμένος στο σπίτι του για εβδομάδες σεβόμενος την καραντίνα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της Covid-19, ο Τραμπ επικρίνεται για την ανεύθυνη στάση του, αφού όχι μόνο δεν ακυρώνει το συνέδριο, αλλά ξανάρχισε και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...