321
Η Σαντρα Παρκς σκοτώθηκε στα 13 της μέσα στο σπίτι της | .

ΗΠΑ: Μαθήτρια που έκανε αγώνα κατά της οπλοκατοχής έπεσε νεκρή από αδέσποτη σφαίρα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 15:01
Η Σαντρα Παρκς σκοτώθηκε στα 13 της μέσα στο σπίτι της
|.

ΗΠΑ: Μαθήτρια που έκανε αγώνα κατά της οπλοκατοχής έπεσε νεκρή από αδέσποτη σφαίρα

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 15:01

«Είμαστε σε κατάσταση χάους. Καθημερινά σχεδόν ακούω και βλέπω περιστατικά χάους στην πόλη που ζω. Μικρά παιδιά που πέφτουν θύματα τυφλής βίας με όπλα».

Πριν από δύο χρόνια, η περιγραφή της 11χρονης τότε μαθήτριας από το Μιλγουόκι, Σάντρα Παρκς, για τη βία που ζει καθημερινά στην πόλη της, της έδωσε το τρίτο βραβείο σε δοκιμίου.

Την περασμένη Δευτέρα τα λόγια της αποδείχτηκαν προφητικά. Με τον χειρότερο τρόπο: η Σάντρα σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αδέσποτη σφαίρα.

Παρά την αγωνιώδη έκκληση στις πρώτες βοήθειες, πέθανε στο σπίτι της, γράφει το BBC.

Η μητέρα της, Μπερνίς, δήλωσε αργότερα ότι η ίδια είχε πάει νωρίς για ύπνο ενώ τα παιδιά της έβλεπαν τηλεόραση. Ξύπνησε γύρω στις 8 το βράδυ από τον ήχο των πυροβολισμών και βρήκε την κόρη της αιμόφυρτη στο πάτωμα.

«Μαμά, με πυροβόλησαν, φώναξε την αστυνομία!», είπε η Σάντρα στη μητέρα της.

Όπως θυμάται η Μπερνίς Παρκς, η 13χρονη ήταν πολύ ήρεμη, ούτε έκλαιγε ούτε ούρλιαζε. «Δεν άξιζε να φύγει έτσι από αυτόν τον κόσμο».

Τα μέσα ενημέρωσης στο Μιλγουόκι αναφέρουν ότι ένας άνδρας, ο Ιζαακ Μπαρνς, έχει συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και άλλος ένας γιατί απέκρυψε όπλα.

Η πρώην φίλη του Μπαρνς είπε ότι την πλησίασε στο αυτοκίνητό της με όπλο στα χέρια ενώ φορούσε μάσκα. Την έβρισε και την απείλησε ότι θα την πυροβολούσε αν δεν είχε μαζί της τα παιδιά της.

Για κάποιο λόγο που δεν έχει προσδιοριστεί, ο Μπαρνς άρχισε αργότερα να πυροβολεί, πετυχαίνοντας κατά τύχη την Παρκς που ήταν ανυποψίαστη μέσα στο σπίτι της. Αργότερα, με τον φονικό πυροβολισμό, η αστυνομία βρήκε τον Μπαρνς να κρύβεται σε μια ντουλάπα.

Η Σάντρα Παρκς είχε πάρει το τρίτο βραβείο σε διαγωνισμό δοκιμίου με ένα κείμενο που λεγόταν «Η Αλήθεια μας».

Είχε μιλήσει το 2017 σε ραδιοφωνικό σταθμό για το βραβείο της: «Το μόνο που ακούς είναι ότι κάποιος πέθανε και κάποιον τον πυροβόλησαν. Ο κόσμος δεν το σκέφτεται καθόλου ποιου ο πατέρας, ο γιος ή η εγγονή σκοτώθηκαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...