299
Οι δύο παραιτηθείσες Miss των ΗΠΑ | Craig Barritt/Getty Images for Supermodels Unlimited

ΗΠΑ: Δύο καλλονές απαρνήθηκαν τα «στέμματά» τους

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 16:49
Οι δύο παραιτηθείσες Miss των ΗΠΑ
|Craig Barritt/Getty Images for Supermodels Unlimited

ΗΠΑ: Δύο καλλονές απαρνήθηκαν τα «στέμματά» τους

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2024, 16:49

Η Miss USA παραιτήθηκε για λόγους ψυχικής υγείας, όπως ανέφερε η ίδια. Μερικές ημέρες αργότερα παραιτήθηκε και η Miss Teen USA. Κάποιο δράμα υπάρχει στα παρασκήνια του διαγωνισμού ομορφιάς, αφού οι δυο γυναίκες καταγγέλλουν τοξικότητα στον χώρο και ασυμβατότητα των καλλιστείων με τις προσωπικές αξίες τους.

Miss USA 2023 είναι η 24χρονη Νοέλια Βόιτ και Miss Teen USA 2023 η 17χρονη Ούμα-Σοφία Σριβαστάβα. Και οι δύο απαρνήθηκαν τα «στέμματά» τους. Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα είχε παραιτηθεί και η διευθύντρια κοινωνικής δικτύωσης των καλλιστείων, η Κλόντια Μισέλ, καταγγέλλοντας και αυτή τοξικότητα. Είπε, μάλιστα, ότι οι δύο Miss δεν είχαν δικαίωμα να μοιράζονται αναρτήσεις στα social media. Για το θέμα έγραψε η Wall Street Journal.

Τα αμερικανικά καλλιστεία είναι από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς ομορφιάς στον κόσμο, έγραψε και η Repubblica, «αλλά στα 72 χρόνια ζωής τους δεν υπήρξε άλλη παραίτηση». Ετσι «ο ίδιος ο διαγωνισμός ενδέχεται να σβήσει, καθώς όλα είναι αβέβαια όσον αφορά την εφετινή διεξαγωγή του».

Η όλη υπόθεση «συνιστά άνευ προηγουμένου σοκ για τον κόσμο των καλλιστείων, ο οποίος αμφισβητείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια με την άνοδο του #MeToo».

Στο κάδρο των προβλημάτων και η αναφορά του αμερικανικού μέσου ότι πέρυσι πτώχευσε η μητρική εταιρεία του αμερικανικού διαγωνισμού ομορφιάς και ότι υπήρξαν αμφισβητήσεις της διαδικασίας εκλογής των Miss. Συνέβη, βέβαια, και κάτι τραγικότερο: το 2022 αυτοκτόνησε μία από τις «εστεμμένες» του 2019, η Τσέσλι Κριστ.

«Οι παραιτήσεις και όλα τα προηγηθέντα αποτελούν κομμάτι της κρίσης που σοβεί εδώ και χρόνια στον κόσμο των διαγωνισμών ομορφιάς, καθώς τα καλλιστεία αγωνίζονται να επιβιώσουν σε καιρούς που ο κόσμος αμφισβητεί την ύπαρξη κάποιου ενιαίου προτύπου ομορφιάς» κατέληξε το ιταλικό δημοσίευμα, θυμίζοντας διάφορες πρόσφατες εναλλακτικές «στέψεις»: της 60χρονης Αργεντίνας ως Miss Υφήλιος, της λευκής Miss Ζιμπάμπουε, ακόμα και plus size μοντέλων ή τρανς κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...