200
Νέα Υόρκη. Ο μόνος εργαζόμενος στο πλάνο είναι ο αστυνομικός. Ο κόσμος προς το παρόν δεν περιμένει στην ουρά για συσσίτιο, αλλά για να κάνει το τεστ του κορονοϊού. Ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι σταμάτησαν να εργάζονται. Οι απολύσεις στην αμερικανική μητρόπολη σπάνε κάθε ρεκόρ | REUTERS/Stefan Jeremiah

ΗΠΑ: 3,3 εκατομμύρια άνεργοι μέσα σε μία εβδομάδα λόγω κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 16:26
Νέα Υόρκη. Ο μόνος εργαζόμενος στο πλάνο είναι ο αστυνομικός. Ο κόσμος προς το παρόν δεν περιμένει στην ουρά για συσσίτιο, αλλά για να κάνει το τεστ του κορονοϊού. Ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι σταμάτησαν να εργάζονται. Οι απολύσεις στην αμερικανική μητρόπολη σπάνε κάθε ρεκόρ
| REUTERS/Stefan Jeremiah

ΗΠΑ: 3,3 εκατομμύρια άνεργοι μέσα σε μία εβδομάδα λόγω κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 16:26

Τα επίσημα στοιχεία από τις αμερικανικές αρμόδιες για την εργασία κρατικές υπηρεσίες δείχνουν ότι η πανδημία έσπειρε πανικό στις επιχειρήσεις που απολύουν μαζικά.

Οι άνεργοι μόλις μίας εβδομάδας έναι 3,3 εκατομμύρια, ποσοστό που αντιπροσωπεύει αύξηση 1.000%! Πρόκειται για θλιβερό εθνικό ρεκόρ, βάσει των στοιχείων που το κράτος συγκεντρώνει από το 1967.

Τα στοιχεία αφορούν την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου, λέει το Politico.

Οι αναλυτές προβλέπουν κιόλας ότι το ρεκόρ θα σπάσει πολύ σύντομα, αφού οι πτωχεύσεις συνεχίζονται μέσω της κρίσης που μας γυρίζει στη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ έχει μεν δηλώσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ότι θα ήθελε να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομική δραστηριότητα μέχρι τις 12 Απριλίου, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων και οι ειδικοί του υγειονομικού τομέα το αποκλείουν.

Οι μισοί από τους νέους ανέργους βρίσκονται στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, έναν τόπο μεγάλης συγκέντρωσης ενεργού πληθυσμού αλλά και κρουσμάτων κορονοϊού, όπου οι αρχές διατάζουν συνεχώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.

Τα στοιχεία ανεργίας για την εβδομάδα που λήγει στις 3 Απριλίου προϋπολογίζονται ως τα πλέον ανησυχητικά για την αμερικανική οικονομία. Συνολικά, μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους 14 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News