244
Η τεράστια ποσότητα είχε εισαχθεί από το Αφγανιστάν | ndtv.com

Ινδία: Φορτίο 3 τόνων ηρωίνης από το Αφγανιστάν κατέσχεσαν οι Αρχές

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 19:19
Η τεράστια ποσότητα είχε εισαχθεί από το Αφγανιστάν
|ndtv.com

Ινδία: Φορτίο 3 τόνων ηρωίνης από το Αφγανιστάν κατέσχεσαν οι Αρχές

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 19:19

Ινδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι κατέσχεσαν σχεδόν τρεις τόνους ηρωίνης που προέρχονταν από το Αφγανιστάν.

Περισσότερα από 2.988 κιλά ηρωίνη βρέθηκαν στα εμπορευματοκιβώτια, ανέφεραν οι Αρχές, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 200 δισεκατομμύρια ρουπίες, δηλαδή 2,31 δισ. ευρώ ή 2,71 δισ. δολάρια. Η τεράστια ποσότητα που κατασχέθηκε έχει αξία ίση με σχεδόν το 13,6% του ΑΕΠ του Αφγανιστάν, που ήταν το 2020 περίπου 19,8 δισ. δολάρια.

Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος παράνομος προμηθευτής οπίου στον κόσμο, όμως αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι ισλαμιστές Ταλιμπάν, έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να απαγορεύσουν το εμπόριο ναρκωτικών, χωρίς να κάνουν γνωστές λεπτομέρειες για το πώς θα το πράξουν.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την κατάσχεση των ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, δήλωσε αξιωματούχος στην Γκουτζαράτ.

Η κορυφαία ινδική υπηρεσία κατά του λαθρεμπορίου (Directorate of Revenue Intelligence, DRI) κατέσχεσε στις 15 Σεπτεμβρίου δύο κοντέινερ στο λιμάνι Μούντρα της Γκουτζαράτ, αφού έλαβε την πληροφορία ότι περιείχαν ναρκωτικά, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων είχε γίνει από μια εταιρεία στη νότια παραλιακή πόλη Βιτζαγιαουάντα.

Τα ναρκωτικά κατευθύνονταν στο Δελχί και οι δύο συλληφθέντες είχαν ζητήσει να τους χορηγηθεί άδεια εισαγωγών-εξαγωγών αναφέροντας ως βάση τους μια διεύθυνση κατοικίας στη Βιτζαγιαουάντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης αυτής.

Στα παραστατικά αναφερόταν ότι τα κοντέινερ περιέχουν ημιεπεξεργασμένες πέτρες ταλκ από το Αφγανιστάν και είχαν σταλεί από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν προς το λιμάνι Μούντρα στην Γκουτζαράτ, δήλωσε αξιωματούχος της Γκουτζαράτ, προσθέτοντας ότι ιατροδικαστικές αναλύσεις έδειξαν την παρουσία ηρωίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...