215
O Ρούπερτ Μέρντοκ, 90 ετών σήμερα, παντρεύτηκε την Αμερικανίδα και πρώην μανεκέν Τζέρι Χολ το 2016 | EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Νέο δεξιό κανάλι στη Βρετανία από τον Μέρντοκ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 12:34
O Ρούπερτ Μέρντοκ, 90 ετών σήμερα, παντρεύτηκε την Αμερικανίδα και πρώην μανεκέν Τζέρι Χολ το 2016
|EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Νέο δεξιό κανάλι στη Βρετανία από τον Μέρντοκ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 12:34

Ο μεγιστάνας των διεθνών media Ρούπερτ Μέρντοκ πήρε τη μεγάλη απόφαση και οσονούπω θα ρίξει στην τηλεοπτική αγορά της Βρετανίας ένα νέο κανάλι.

Θα ονομάζεται talkTv και θα διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα της τηλεθέασης και των διαφημίσεων σαν αντίγραφο του αμερικανικού Fox News που προώθησε τον τραμπισμό στις ΗΠΑ.

Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του ενενηντάχρονου Μέρντοκ έρχεται έπειτα από την πώληση του δικού του σταθμού Sky, προ τριετίας, στον αμερικανικό κολοσσό Comcast.

Και η συγκυρία μάλλον δεν είναι ευνοϊκή, αν κρίνει κανείς από την πρόσφατη αποτυχία του καναλιού Gb News. Εκείνο είχε όνειρο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του BBC από τα δεξιά, αλλά κατέληξε να μην έχει θεατές.

Το ίδιο θέλει να κάνει και το talkTv: να υψώσει φωνή δεξιόστροφης διαμαρτυρίας, με στόχο να αποσπάσει κοινό από το BBC. Θέλει, φυσικά, να επιβιώσει στην αρένα. Αλλά είναι εύκολο τέτοιο εγχείρημα;

Ναι μεν ο Μέρντοκ προσέλαβε ένα Βρετανό με περγαμηνές εθνικοφροσύνης, τον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, θαυμαστή του πρώην αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και λάβρο πολέμιο της Μέγκαν Μαρκλ, ωστόσο αν υπάρχει χώρος για δεξιό κανάλι στο Νησί, μένει να αποδειχθεί.

Η βρετανική κοινή γνώμη είναι λιγότερο πολωμένη από την αμερικανική και το BBC παραμένει το αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς στα τοπικά (και όχι μόνο) media, αν και εσχάτως κατηγορείται όλο και περισσότερο ότι εντέλλεται να εξυπηρετεί τη φιλελεύθερη ατζέντα της παγκόσμιας ελίτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...