276
Τα κατάφερε! | Katmai National Park

Ιδού η νικήτρια της Εβδομάδας Χοντρής Αρκούδας!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 15:59
Τα κατάφερε!
|Katmai National Park

Ιδού η νικήτρια της Εβδομάδας Χοντρής Αρκούδας!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 15:59

Εφαγε πολύ, πήρε πάρα πολλά κιλά, αλλά έχει μια καλή δικαιολογία: το έκανε για να επιβιώσει τον χειμώνα.

Η αρκούδα 409 με το όνομα Beadnose (Χαντρομύτα) βγήκε πρώτη στο διαγωνισμό της Εβδομάδας Χοντρής Αρκούδας που καθιέρωσαν  μέσω Facebook οι υπεύθυνοι του εθνικού πάρκου Κατμάι στην Αλάσκα των ΗΠΑ.

Οι 12 φιναλίστ, αρσενικές και θηλυκές καφέ αρκούδες, έφαγαν του σκασμού σολομούς από το ποταμάκι που είναι μέσα στο πάρκο για να αποθηκεύσουν όσο περισσότερο λίπος μπορούσαν.

Σε λίγες ημέρες θα αποσυρθούν στις φωλιές, για να πέσουν σε νάρκη όλο τον βαρύ χειμώνα που θα ακολουθήσει. Μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 450 κιλά, αλλά μέχρι την άνοιξη θα χάσουν το ένα τρίτο του βάρους τους.

Οι φιναλίστ ήταν η 407 και ο (ανώνυμος) 747, αλλά η Χαντρομύτα κατήγαγε περηφανή νίκη με 6.300 like έναντι 2.800 like για τον 747.

Δυο λόγια για τη νικήτρια. Την εντόπισαν στο πάρκο το 1999, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό βιβλίο του πάρκου, σαν προ-ενήλικη (subadult). Εχει γεννήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές και είχε συνολικά 10 μικρά.

«Oταν δεν μεγαλώνει τα μικρά, η 409 είναι το φθινόπωρο ένα από τα πιο εύσωμα θηλυκά» εξηγεί το βιβλίο, αναφέροντας ακόμη ότι πλέον είναι «μια ανεξάρτητη γυναίκα που χειραφέτησε τα μικρά νωρίς στη σεζόν και κράτησε όλους τους σολομούς για τον εαυτό της».

Η Εβδομάδα της Χοντρής Αρκούδας καθιερώθηκε το 2015, γράφει το The Cut, φέτος όμως συγκέντρωσε μεγάλο δικτυακό ενδιαφέρον. Το Διαδίκτυο τρελαίνεται εξάλλου με κάτι τέτοια.

Βέβαια το κοινό όλο και κάτι μαθαίνει. Οι αρκούδες κινδυνεύουν, και η επιβίωσή τους δεν είναι εξασφαλισμένη. Δεν θα τις σώσουν τα like, αλλά δεν βλάπτει και η συνειδητοποίηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...