378
H ομάδα χάκερ REvil απέκτησε φωτογραφίες από αισθητικές επεμβάσεις χιλιάδων ατόμων και επώνυμων Βρετανών και απειλεί να τα δώσει στην δημοσιότητα | Shutterstock

Η βρετανική σόουμπιζ απειλείται με διαρροή φωτογραφιών αισθητικών επεμβάσεων

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 06:45
H ομάδα χάκερ REvil απέκτησε φωτογραφίες από αισθητικές επεμβάσεις χιλιάδων ατόμων και επώνυμων Βρετανών και απειλεί να τα δώσει στην δημοσιότητα
|Shutterstock

Η βρετανική σόουμπιζ απειλείται με διαρροή φωτογραφιών αισθητικών επεμβάσεων

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 06:45

Η ομάδα χάκερ REvil ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της στον «σκοτεινό ιστό», τον αθέατο κόσμο του Διαδικτύου που ανθούν οι κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες, ότι κατάφερε να υποκλέψει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων από κλινικές στην Μ. Βρετανία που έχουν βασικό αντικείμενο τις αισθητικές επεμβάσεις. Βασικός στόχος των χάκερ ήταν το The Hospital Group μια εταιρεία που διαθέτει 11 κλινικές οι οποίες ειδικεύονται στις αισθητικές επεμβάσεις και στο πελατολόγιο της είναι γνωστά ονόματα της βρετανικής σόουμπιζ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC οι χάκερ έχουν στην κατοχή τους 900 gigabytes δεδομένων ανάμεσα στα οποία είναι και φωτογραφίες όσων έχουν προχωρήσει σε αισθητικές επεμβάσεις πριν και μετά από αυτές. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την επίθεση αναφέροντας ότι δεν έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών ή των πιστωτικών καρτών των πελατών της αλλά ομολόγησε την υποκλοπή άλλων προσωπικών δεδομένων και κατέφυγε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όσοι έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις σε αυτές τις κλινικές και ειδικά οι πιο επώνυμοι φοβούνται την δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων και ειδικά των φωτογραφιών. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι προθέσεις των χάκερ αν δηλαδή έχουν ζητήσει από την εταιρεία κάποιο ποσό ως αμοιβή για να μην προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των δεδομένων που απέκτησαν.

Οι φωτογραφίες των πελατών των κλινικών Hospital Group πριν και μετά τις αισθητικές επεμβάσεις τις οποίες έκαναν εκεί είναι στα χέρια χάκερ και πιθανότατα θα πρέπει να πληρωθεί ένα σημαντικό ποσό για να μην συμβεί αυτό

Οι επιθέσεις χάκερ σε κρατικούς φορείς, τράπεζες ή ιδιωτικές εταιρείες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μια εξαιρετικά προσοδοφόρο δραστηριότητα. Οι χάκερ άλλες φορές καταφέρνουν να μπλοκάρουν ολόκληρα ηλεκτρονικά συστήματα και άλλες φορές υποκλέπτουν δεδομένα. Για να επιτρέψουν την πρόσβαση στα συστήματα στους ιδιοκτήτες τους ή για να μην δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι χάκερ ζητούν λύτρα.

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτυακής ασφάλειας Emsisoft εκτιμά ότι το 2020 το ποσό που καταβλήθηκε σε λύτρα στους χάκερ αγγίζει τα 25 δισ. δολάρια. Η ομάδα REvil που είναι επίσης γνωστή ως Sodinokibi, πραγματοποιεί συχνά τέτοιου είδους επιθέσεις. Ανάμεσα στα θύματα της είναι η εταιρεία Travellex που έχει ανταλλακτήρια συναλλάγματος και η αμερικανική νομική εταιρεία Grubman Shire Meiselas & Sacks που το πελατολόγιο της είναι κυρίως άτομα ή εταιρείες από τον χώρο της ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...