373
Η Τερέζα Μέι και το βραχιόλι με τη Φρίντα Κάλο σε πρώτο πλάνο | Reuters

Η Τερέζα Μέι είναι φαν της Φρίντα Κάλο;

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 10:30
Η Τερέζα Μέι και το βραχιόλι με τη Φρίντα Κάλο σε πρώτο πλάνο
|Reuters

Η Τερέζα Μέι είναι φαν της Φρίντα Κάλο;

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 10:30

Η βρετανίδα πρωθυπουργός και ιέρεια του Brexit Τερέζα Μέι, βρίσκεται εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα. Ζώντας λοιπόν στην εποχή της εικόνας, τίποτα δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο. Από τις πολιτικές απόψεις της, ως τις στιλιστικές επιλογές της.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica για παράδειγμα, επιχείρησε να κάνει το ψυχογράφημα της Μέι, βασισμένη σε όσα φόρεσε, έκανε, είπε και…ήπιε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της περασμένης Πέμπτης, μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο.

Βασικός πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά, είναι το βραχιολάκι-φετίχ που φορά στο δεξί της χέρι και έχει πάνω τη μορφή της μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Οπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, «η Μέι ήπιε πάρα πολλές φορές νερό, όχι επειδή διψούσε, αλλά για να δείξει το αγαπημένο της βραχιόλι, με την Φρίντα Κάλο επάνω».

Φυσικά, οι Ιταλοί μιλούν και γράφουν πάντα με αρκετές δόσεις υπερβολής. Μπορεί πολύ απλά, η Μέι να ήπιε πολλές φορές νερό, επειδή είχε λίγο περισσότερο άγχος από το κανονικό-και ως γνωστόν, ο λαιμός στεγνώνει πολύ συχνά όταν είμαστε αγχωμένοι.

(Matt Dunham/Pool via Reuters)

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει λόγο για τον χαρακτηρισμό «Maybot», με πρώτο συνθετικό το επίθετό της και δεύτερο το bot, όπως robot. Πρόκειται για ένα παρατσούκλι που την ακολουθεί, ακριβώς επειδή δίνει την αίσθηση μιας γυναίκας-ρομπότ, που αδυνατεί μέσα από τις κινήσεις τις να φανεί αυθόρμητη, φυσική, φυσιολογική.

Οσο για την επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε στην πρόσφατη ομιλία της η πολιτικός που συχνά έχει σχολιαστεί για τις λεοπάρ ψηλοτάκουνες γόβες της, αυτή τη φορά απείχε κατά πολύ από το λεξιλόγιο ενός ρομπότ, αφού έκανε λόγο και για «καρδιά», και για «μυαλό» και ότι πιστεύει τα όσα λέει με κάθε «ίνα» του σώματός της.

Αυτή είναι λοιπόν, μέσα από μία διαφορετικού είδους ανάγνωση, αυτή της ιταλικής εφημερίδας, «η 62χρονη πρωθυπουργός που αντιμετωπίζει τον διαβήτη κάνοντας καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης, που βρίσκεται σε έναν ευτυχισμένο αν και άτεκνο γάμο και ήθελε από μικρή να αποδείξει ότι μπορεί να έρθει πρώτη και καλύτερη σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο».

Και ίσως αυτό το βραχιολάκι με τη Φρίντα Κάλο, να θυμίζει ακόμη και στην ίδια, ότι στο τέλος της κάθε ημέρας, δεν είναι η «Mrs Brexit», αλλά μία γυναίκα που αγαπάει τη ζωγραφική και τις δυναμικές γυναίκες, από όποια κουλτούρα κι αν προέρχονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...