278
|

Η συγκινητική έκκληση του Θάνου Μικρούτσικου μέσα από το νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2019, 14:05

Η συγκινητική έκκληση του Θάνου Μικρούτσικου μέσα από το νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2019, 14:05

Το ότι ο Θάνος Μικρούτσικος δίνει εδώ και δύο χρόνια μια γενναία μάχη με τον καρκίνο ήταν λίγο πολύ γνωστό. Το είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του το καλοκαίρι του 2018: «Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αθλιότητα της χημειοθεραπείας δεν με έχει καταβάλει, νιώθω τυχερός, είμαι και δημιουργικός. Είναι μονόδρομος. Ξυπνάω στις 8 το πρωί και δουλεύω. Μετά τη χημειοθεραπεία βάζω πρόβα 7-9 και ο γιατρός τρελαίνεται. Έχει αποδειχτεί και ιατρικά πως αν δώσεις κατάθλιψη στον καρκίνο είναι το καλύτερό του. Ε, λοιπόν, εγώ θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ».

Πριν από δυο εβδομάδες ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και πρώην υπουργός Πολιτισμού είχε στείλει μέσω Facebook ένα μήνυμα:

«Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου. Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ΄ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ΄ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει. Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ».


Τώρα, το Σάββατο, ο 72χρονος μουσικός έστειλε άλλο ένα μήνυμα πιο δραματικό, ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους.

«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...