425
Πλήθος δημοσιογράφων υποδέχτηκε τον Μαριάνο Ραχόι που αποσύρθηκε σε παραθαλάσσια περιοχή για να (ξανα)γίνει υπάλληλος υποθηκοφυλακείου | EL PAIS/YouTube

Η πρώτη μέρα του Ραχόι στην παλιά του δουλειά

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 14:10
Πλήθος δημοσιογράφων υποδέχτηκε τον Μαριάνο Ραχόι που αποσύρθηκε σε παραθαλάσσια περιοχή για να (ξανα)γίνει υπάλληλος υποθηκοφυλακείου
|EL PAIS/YouTube

Η πρώτη μέρα του Ραχόι στην παλιά του δουλειά

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 14:10

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά; Η νέα θέση του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μοιάζει περισσότερο με την έναρξη παρατεταμένων διακοπών: πριν από 28 χρόνια είχε πάρει άδεια αορίστου χρόνου, άνευ αποδοχών, προκειμένου να ασχοληθεί με την πολιτική και ύστερα από μία μακρά πορεία, τα τελευταία επτά χρόνια βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας του.

Είκοσι ημέρες αφού εγκατέλειψε την πρωθυπουργία αλλά και τον πολιτικό στίβο γεινκότερα, επέστρεψε στην δουλειά που είχε αφήσει τότε προκειμένου να αφιερωθεί στα κοινά. Ετσι, τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας περίμενε μία θέση στο υποθηκοφυλακείο της Σάντα Πόλα, ενός πολύ μικρού, παραθαλάσσιου τουριστικού μέρους στην επαρχία Αλικάντε με μόλις 35.000 κατοίκους. Μακριά πλέον από τον πονοκέφαλο των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και αποφάσεων, είναι πλέον έτοιμος να ζήσει μια φιλήσυχη ζωή. Ισως γι’ αυτό να εμφανίστηκε τόσο χαμογελαστός και ευδιάθετος μπροστά στις πολυάριθμες κάμερες που τον περίμεναν έξω από το επαρχιακό υποθηκοφυλακείο για να κάνει δηλώσεις.

«Εκτιμώ την παρουσία σας εδώ. Ξέρω ότι πιστεύετε ότι κι αυτό ακόμα είναι μια είδηση και γι’ αυτό ήρθατε. Ομως δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω σε όσα έχω ήδη πει. Αποσύρθηκα από την πολιτική και επέστρεψα στην παλιά μου θέση» δήλωσε ο Ραχόι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής El Pais. 

Επειδή όμως οι παλιές συνήθειες δύσκολα ξεπερνιούνται, όταν ο Ραχόι εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018 μπροστά από το παλιό-νέο του πόστο, μερικοί περαστικοί που τον αναγνώρισαν, άρχισαν να τον φωνάζουν με την παλιά του ιδιότητα: «πρωθυπουργέ! πρωθυπουργέ!».

Η El Pais μάλιστα, συμπλήρωσε ότι δεν ήταν καθόλου τυπικός στην πρώτη του μέρα στην παλιά του δουλειά, καθώς «έφτασε με καθυστέρηση 50 λεπτών, σε μια θέση στην οποία θα εργάζεται τις καθημερινές, 9π.μ με 5 μ.μ». Ισως να θεώρησε ότι θα του έπεφτε βαρύ το οχτάωρο και σκέφτηκε να του κάνει μια μικρή περικοπή από την πρώτη ημέρα.

Ωστόσο, ο Μαριάνο Ραχόι ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του και όταν ρωτήθηκε για τον διάδοχό του Πέδρο Σάντσεθ αλλά και για το τι συμβουλή θα του έδινε, εκείνος είπε: «δεν έχω να του δώσω καμία συμβουλή. Του έχω εμπιστοσύνη».

Το Λαϊκό Κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Μαριάνο Ραχόι θα εκλέξει νέο επικεφαλής σε έκτακτο συνέδριο στις 20 και 21 Ιουλίου στη Μαδρίτη. Ούτε και σ’ εκείνους θέλησε να δώσει κάποια συμβουλή: «δεν έχω να πω τίποτα στους υποψηφιους, πέρα από το ότι η ζωή συνεχίζεται».

Προς το παρόν, ο Ραχόι νιώθει σαν συνταξιούχος ροκ σταρ, καθώς κάθε τόσο, ενθουσιώδεις ντόπιοι που τον εντοπίζουν να περπατά δίπλα στη θάλασσα ή να τρώει σε κάποιο εστιατόριο, τον φωτογραφίζουν με το κινητό τους και ανεβάζουν τις παπαρατσικές φωτογραφίες τους στα social media.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...