617
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ψέγει τους αστυνομικούς για την επέμβαση διάλυσης της διαδήλωσης | ΙΝΤΙΜΕnews

Η «συμβολική» πορεία του ΚΚΕ έγινε διαδήλωση! Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάλυσή της

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 14:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2020, 17:00
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ψέγει τους αστυνομικούς για την επέμβαση διάλυσης της διαδήλωσης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Η «συμβολική» πορεία του ΚΚΕ έγινε διαδήλωση! Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάλυσή της

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 14:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2020, 17:00

Η υποτιθέμενη συντεταγμένη πορεία του Κομμουνιστικού Κόμματος για το Πολυτεχνείο και ενώ ισχύουν μέτρα απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων λόγω της πανδημίας –μέτρα που κρίθηκαν συνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας– μετατράπηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διαλυθεί το πλήθος.

Η ανοχή που επέδειξε η Αστυνομία στην πρωινή πορεία μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, (εδώ), εξελήφθη καθώς φαίνεται ως άτακτη υποχώρηση των αρχών απέναντι στην «αγωνιστική ορμή» τους και έτσι είπαν να επαναλάβουν το σκηνικό το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να πορευτούν και προς τη Βουλή.

Μέσα σε λίγη ώρα, ο υποτιθέμενος συμβολικός εορτασμός της επετείου εξελίχθηκε σε πολυπληθή διαδήλωση, παρά τη σχετική απαγόρευση και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα 600 άτομα.

Με τον τροπο αυτόν, το ΚΚΕ μετέτρεψε το κέντρο της –άδειας– Αθήνας σε στίβο επαναστατικής γυμναστικής για να κάνει τη δική του επίδειξη δύναμης και να δείξει ότι είναι υπεράνω νόμων, περιορισμών, αλλά και του στοιχειώδους σεβασμού στη δημόσια Υγεία.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επενέβησαν για τη διάλυση της ογκώδους διαδήλωσης, προχωρώντας σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Ο λαλίσταστος μάλιστα τα τελευταία 24ωρα Δημήτρης Κουτσούμπας έφθασε στο σημείο να καταγγείλει «απρόκλητη επίθεση στη διαδήλωση του ΚΚΕ» στα Προπύλαια –όπως επί λέξει περιγράφεται από τον Περισσό– ζητώντας επιτακτικά την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια αν δεν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες, ολοκληρώνοντας έτσι το σκηνικό έντασης που έστησαν με την υποτιθέμενη συμβολική πορεία για το Πολυτεχνείο, που όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα μόνο συμβολική δεν ήταν.

Ο κ. Κουτσούμπας και στελέχη του ΚΚΕ, μάλιστα, ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν. Ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. διεμήνυσε πως είτε θα διαλυθεί η διαδήλωση είτε θα τη διαλύσει η αστυνομία. Και έτσι, μπροστά στην άρνηση των διαδηλωτών, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με τα επεισόδια να γενικεύονται και τον κύριο όγκο της πο

 

ρείας να κατευθύνεται προς την πλατεία Ομονοίας.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε «το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής». «Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η Αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών».

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου» προσέθεσαν στην ανακοίνωσή τους από τον Περισσό, για να καταλήξουν:  «Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...