450
Ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρο του σχηματισμού των βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ | ΙΝΤΙΜΕnews

Σε σχηματισμό στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και ο Τσίπρας με τους βουλευτές του για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 12:06
Ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρο του σχηματισμού των βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σε σχηματισμό στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και ο Τσίπρας με τους βουλευτές του για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 12:06

Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, βουλευτές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του κόμματος, έδωσαν δυναμικό παρών στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ και νυν γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών στο Πάρκο Ελευθερίας, για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κρατώντας αποστάσεις (σ.σ. στο έδαφος είχαν τοποθετηθεί ειδικά σημάδια για να μην χαθούν οι αποστάσεις) και από ένα κόκκινο γαρύφαλλο και φορώντας τις απαραίτητες μάσκες προστασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η 50μελής αντιπροσωπεία του κόμματος – μεταξύ των παριστάμενων, η Εφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Φίλης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νίκος Παππάς κ.α., απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» – κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η ακριβής ώρα της παρουσίας της αντιπροσωπείας του κόμματος στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ δεν ανακοινώθηκε, προκειμένου να μην υπάρξει αυθόρμητη προσέλευση περισσότερων πολιτών…

«’Εσπασε’ η απαγόρευση της κυβέρνησης: Στεφάνια στο ΕΑΤ – ΕΣΑ από ΣΥΡΙΖΑ, ΣΦΕΑ και άλλους φορείς», έγραψαν άλλα μέσα της Κουμουνδούρου κατά το πρότυπο εκείνων του Περισσού για την πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία (περισσότερα εδώ).

«Νιώθω ντροπή γι’ αυτή την κυβέρνηση, πρόκειται για αστυνομοκρατία ανεπανάληπτη», παρατήρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις του από τον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, κατηγορώντας εκ νέου τον Πρωθυπουργό για στρατηγική έντασης.

Αγνοώντας ή επιλέγοντας να αγνοήσει τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε με τη σειρά του:

«Εμείς δεν θα υποταχθούμε στους όρους του αυταρχισμού και ‘κουρελιάσματος’ του Συντάγματος που επιβάλλει η κυβέρνηση, και με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες θα τιμήσουμε τη μνήμη της εξέγερσης της νεολαίας του 1973. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιλαμβάνεται πλήρως τις υγειονομικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν ένα μαζικό εορτασμό με τη συμμετοχή των πολιτών. Γι’ αυτό και επιλέξαμε συμβολικά τον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ για να πραγματοποιήσουμε μια σύντομη εκδήλωση με χαιρετισμούς αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, η οποία εκδήλωση δεν χωράει στα όρια που αντισυνταγματικά έθεσε η κυβέρνηση. Ωστόσο, σεβόμαστε όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις.

»Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να βρεθούμε σε ένα Πολυτεχνείο περικυκλωμένο από ΜΑΤ και κλούβες και να δώσουμε τηλεφωνικό ραντεβού με την αστυνομία για να καταθέσουμε στεφάνι».

Αυτό πάντως το έκανε ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, σπάζοντας την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ, ο  Πολάκης επέλεξε να μεταβεί μόνος στο Πολυτεχνείο προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...