926
Η Πάμελα Αντερσον σε ρόλο ακτιβίστριας πηγαίνει πρωινό στον Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα πάνω της | Ben A. Pruchnie/Getty Images/Ideal Images

Η… ακτιβίστρια Πάμελα Αντερσον στο πλευρό του Τζούλιαν Ασάνζ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 08:20
Η Πάμελα Αντερσον σε ρόλο ακτιβίστριας πηγαίνει πρωινό στον Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα πάνω της
|Ben A. Pruchnie/Getty Images/Ideal Images

Η… ακτιβίστρια Πάμελα Αντερσον στο πλευρό του Τζούλιαν Ασάνζ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 08:20

Κάθε φορά που ακούμε το όνομα Πάμελα Αντερσον, ο αυτόματος συνειρμός είναι μια ξανθιά σεξοβόμβα που τρέχει ανέμελα στην παραλία, φορώντας ένα κατακόκκινο ολόσωμο μαγιό με βαθύ ντεκολτέ. Τα χρόνια όμως πέρασαν, το αλλοτινό σύμβολο του σεξ είναι πλέον 50 ετών και οι ξέγνοιαστες μέρες της τηλεοπτικής σειράς «Baywatch» έχουν δώσει τη θέση τους στα ακτιβιστικά άγχη των Wikileaks.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι φήμες για την ερωτική σχέση ανάμεσα στην Πάμελα Αντερσον και στον εγκέφαλο των Wikileaks, τον Αυστραλό Τζούλιαν Ασάνζ, οργιάζουν. Εκείνη, δίνοντας όλο και πιο συχνά συνεντεύξεις, αγνοεί τις αδιάκριτες ερωτήσεις και εστιάζει στην «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, θανάσιμου κινδύνου», στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ζωή του Ασάνζ.

Στις 28 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι η πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε καταφύγει, έχει ανακαλέσει κάποια από τα προνόμια του Mr WikiLeaks, ανάμεσα στα οποία είναι και το να δέχεται επισκεπτήριο, αλλά και την πρόσβασή του στο Ιντερνετ.

Σε πρόσφατη δήλωσή της, η ηθοποιός είπε: «Είμαι βαθιά προβληματισμένη για την υγεία και την ψυχολογική του κατάσταση. Τα δικαιώματά του έχουν καταστρατηγηθεί. Είναι απομονωμένος. Δεν του επιτρέπουν επισκέψεις. Δεν έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. Δεν μπορεί να δεχτεί τηλεφωνικές κλήσεις. Δεν έχει τρόπο να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο».

Και συνεχίζοντας: «Αυτά είναι βασανιστήρια. Ενας αργός, επώδυνος θάνατος από τα χέρια των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Καταλαβαίνω την κυβέρνηση του Ισημερινού. Δέχεται μεγάλη πίεση από παντού».

Η πρεσβεία, όπου διαμένει ο Τζούλιαν Ασάνζ από το 2012, έκοψε στα τέλη Μαρτίου του 2018 την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, στερώντας του την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Και το να στερείς το Ιντερνετ από έναν άνθρωπο που όλη του η ζωή και η δράση περιστρεφόταν γύρω από αυτό, ίσως και να ισοδυναμεί με «αργό, επώδυνο θάνατο» όπως σχολίασε και η παθιασμένη Πάμελα.

epa06634656 (FILE) - Wikileaks founder Julian Assange speaks to the media from the balcony of the Ecuadorian Embassy in London, Britain, 19 May 2017 (reissued 28 March 2018). Media reports on 28 March 2018 state that Ecuadorean embassy may have cut off Assange's communication to outside of the embassy in London. EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 53823893
Ο Τζούλιαν Ασάνζ μιλά στα διεθνή μίντια από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, τον Μάιο του 2017. Πλέον του έχουν απαγορευθεί τέτοιες δυνατότητες (EPA/ANDY RAIN)

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έτσι ώστε ο ιδρυτής των WikiLeaks να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, όπως ανακοίνωσε ο Ισημερινός.

Πολλοί ωστόσο αμφισβητούν τις αγνές και άδολες προθέσεις της πρωταγωνίστριας του «Baywatch» και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την κατηγορούν ότι οι επισκέψεις της στον Ασάνζ έχουν γίνει με μοναδικό σκοπό να παραμείνει στο προσκήνιο, καθώς η καριέρα της, πνέει πλέον τα λοίσθια.

Στην εμφάνισή της στην πρεσβεία, στις 22 Ιανουαρίου, η ηθοποιός έμοιαζε με πρωταγωνίστρια ταινίας κατασκοπίας, με μαύρο φόρεμα, μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες, μεγάλα μαύρα γυαλιά που έκρυβαν σχεδόν όλο το πρόσωπο, ενώ ένα μαντήλι κάλυπτε τα ξανθά της μαλλιά.

Η Πάμελα δεν θύμιζε σε τίποτα το ηλιοκαμένο κορίτσι του «Baywatch». Τώρα έχουμε να κάνουμε με τη μυστηριώδη Αντερσον, τη μαχητική ακτιβίστρια.

Ακόμα και ένας καλοθελητής γείτονάς της στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας βρέθηκε να δηλώσει ότι η δωρεάν δημοσιότητα από τις επισκέψεις στον Ασάνζ ωφελεί περισσότερο την ίδια, παρά εκείνον.

Και συνεχίζοντας τον μελίρρυτο λόγο του: «Πασχίζει να παραμείνει στη δημοσιότητα. Δεν έχει πολλά χρήματα για να ασχοληθεί, όπως θα ήθελε, με τη φιλανθρωπία, όπως κάνουν άλλες συνάδελφοί της. Εχει πολύ ακριβά γούστα και είναι πλέον 50 χρονών».

Γι’ αυτό λοιπόν η Αντερσον δηλώνει τόσο ενοχλημένη που έχει πλέον απαγορευθεί το επισκεπτήριο αλλά και η ιντερνετική επικοινωνία στον αγαπημένο της Τζούλιαν;

Η ηθοποιός έχει αποκαλύψει ότι με τον Ασάνζ γνωρίζονται από παλιά, μέσω της κοινής τους φίλης, διάσημης σχεδιάστριας μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ. Τώρα όμως έχει σχεδόν έναν μήνα να επικοινωνήσει μαζί του, εξαιτίας των νέων περιορισμών εις βάρος του.

«Είναι αποκομμένος απ’ όλους. Ούτε τα παράθυρά του δεν μπορεί να ανοίξει για να μπει λίγος ήλιος. Ακόμα και οι φυλακισμένοι μπορούν να βγουν μια βόλτα στο προαύλιο» λέει η Αντερσον.

epa06521378 Wikileaks founder Julian Assange's cat wearing a tie looks out of the window of the Ecuadorian Embassy in London, Britain, 13 February 2018. A judge is expected to make a ruling on the arrest warrant of Assange. Ecuador on 07 February said it will continue to provide refuge to Assange in its embassy in London. EPA/NEIL HALL
Μόνο με την αγαπημένη του γάτα μπορεί να έχει πλέον επαφή ο Τζούλιαν Ασάνζ. Εδώ τη βλέπουμε να κοιτάζει έξω από το παράθυρο της πρεσβείας του Ισημερινού, στο Λονδίνο. Την ίδια ώρα, η Πάμελα Αντερσον έχει βγάλει νύχια και μάχεται σαν αγριόγατα για τα δικαιώματά του (EPA/NEIL HALL)

Τις παλιές καλές ημέρες που μπορούσε να τον επισκεφθεί, του πήγαινε γεύματα για vegan – βασανίζοντάς τον ακόμα περισσότερο, καθώς όπως παραδέχεται η ίδια, «τον πίεζα να τρέφεται υγιεινά». Αναπολεί τις συζητήσεις τους: «Συζητούσαμε για όλα, ακόμα και για τη Βίβλο».

Η επικοινωνία τους διακόπηκε πολύ ξαφνικά: «Μου έκανε ένα επείγον,  βιαστικό τηλεφώνημα την ημέρα που του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Και από τότε, τίποτα».

Τον περασμένο μήνα, της απαγορεύτηκε να τον επισκεφθεί, αν και ταξίδεψε ως το Λονδίνο. Υπάρχει λοιπόν κόσμος που μπορεί να πει «όχι» στην Πάμελα Αντερσον.

«Προσπαθώ να τον εξανθρωπίσω στα μάτια της κοινής γνώμης. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο Τζούλιαν είναι ένα ρομπότ ή ότι έχει οθόνη υπολογιστή αντί για κεφάλι, ότι δεν είναι κανονικός άνθρωπος. Είναι πολύ παρεξηγημένος σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει άπειρους haters» καταλήγει η Πάμελα.

Δύσκολη λοιπόν η μετάβαση από το Baywatch στα Wikileaks. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με μαλακή άμμο, κουβαδάκια και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...