451
H Apollonia B, η Βίβιαν Γουέστγουντ και η Πάμελα Αντερσον στην Υδρα | Intsagram

Τι κάνουν η Βίβιαν Γουέστγουντ και η Πάμελα Αντερσον στην Υδρα;

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 19 Οκτωβρίου 2016, 16:23
H Apollonia B, η Βίβιαν Γουέστγουντ και η Πάμελα Αντερσον στην Υδρα
|Intsagram

Τι κάνουν η Βίβιαν Γουέστγουντ και η Πάμελα Αντερσον στην Υδρα;

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 19 Οκτωβρίου 2016, 16:23

Η Υδρα, αγαπημένο νησί μιας ισχυρής ελίτ της σύγχρονης τέχνης με αφορμή και τη δράση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Δάκη Ιωάννου, είναι ο τόπος που επέλεξε η κορυφαία σχεδιάστρια για την φωτογράφιση της καμπάνιας που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σε λίγους μήνες για τη σεζόν Ανοιξη/Καλοκαίρι 2017. Κεντρικό πρόσωπο είναι η Πάμελα Αντερσον, ενώ μαζί της συμμετέχουν στη φωτογράφιση πέντε άντρες-μοντέλα από τα πλέον περιζήτητα αυτή την εποχή. Φωτογράφος είναι ο Γιούργκεν Τέλερ.

westwood4
ΑpolloniaB, και Βίβιαν Γουέστγουντ. Φωτογραφίες που ανέβηκαν στον λογαριασμό στο Ιnstagram της παγκοσμίου φήμης make up artist

Στην ομάδα της Γουέστγουντ βρίσκεται και η ελληνίδα make-up artist Απολλώνια Μπόντζου που κάνει παγκόσμια καριέρα ως  Apollonia B. Στον λογαριασμό της τελευταίας στο Instagram ανέβηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες μέσα σε πλοιάριο μαζί με την θρυλική σχεδιάστρια, ένα από μοντέλα, τον Arnaud Lemaire και βέβαια με την Πάμελα Αντερσον, με ένα μαντήλι στο κεφάλι ως μεταμοντέρνα Μανταλένα.

Μετά την μεγάλη καμπάνια της Hermes πριν από χρόνια στην Αίγινα, το ελληνικό τοπίο θα βγει πιο δυναμικά από ποτέ στις σελίδες των σημαντικότερων περιοδικών μόδας και όχι μόνο παγκοσμίως, μέσα από την καμπάνια της Γουέστγουντ, που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν την Ελλάδα. Εξάλλου, τον Μάρτιο του 1989 είχε παρουσιάσει μια συλλογή με τίτλο «Ταξίδι στα Κύθηρα», για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας. Οχι, δεν παρέπεμπε σε ελληνικά μοτίβα, αλλά στον μύθο, στον συμβολισμό αυτού του ταξιδιού.

H συλλογή Ανοιξη/Καλοκαίρι 2017 που φωτογραφίζει τις τελευταίες μέρες στην Υδρα – τα γυρίσματα ολοκληρώνονται μάλλον σήμερα ή αύριο το πρωί-  έχει πιο έντονο από ποτέ το στοιχείο unisex. Αλλωστε σε ανύποπτη φάση έχει δηλώσει πως το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει απολύτως αρρενωπό έναν άνδρα είναι μια θηλυκή λεπτομέρεια. Στη  νέα συλλογή της κυριαρχεί η φωτογραφία του Τζούλιαν Ασάνζ με τη γάτα του. Αλλωστε η Γουέστγουντ ανήκει στην ομάδα των επιδραστικών διεθνών προσωπικοτήτων που στηρίζουν με κάθε τρόπο τον 44χρονο αυστραλό «κυβερνοπολεμιστή». Ανοιξε το σόου της με ένα βίντεο μέσω του οποίου καλούσε τη βρετανική κυβέρνηση να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο φίλος της.

westwood5Η πολιτική είναι κεντρικό σημείο του δημιουργικού σύμπαντός της. Είναι σχεδόν το ίδιο σημαντική με την ίδια την αισθητική για την σχεδιάστρια που κάποιοι αγαπούν στερεοτυπικά να αποκαλούν «εκκεντρική», ενώ στην πραγματικότητα είναι μια πούρα καλλιτέχνης που θριαμβεύει στη βιομηχανία της εικόνας και του lifestyle παραμένοντας αντισυμβατική και σχεδόν μη συστημική. Τόσο ώστε να λέει ότι αν της ζητούσαν να απαγορεύσει κάτι τώρα, αυτό θα ήταν οι διαφημίσεις… Η Γουέστγουντ ήταν αυτή που μαζί με τον Μάλκομ Μακ Λάρεν δημιούργησαν το κίνημα πανκ και η ίδια το επέβαλε στη μόδα, μέσα από το στιλ ενός αντάρτικου πόλης. Επαναστάτες αστικού τοπίου στις μητροπόλεις του κόσμου.

westwood3

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...