211
|

Ντογιάκος νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Πρόεδρος του ΣτΕ η Ευαγγελία Νίκα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 12:50

Ντογιάκος νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Πρόεδρος του ΣτΕ η Ευαγγελία Νίκα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 12:50

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επελέγη από το υπουργικό Συμβούλιο διά περιφοράς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα.

Από τους πλέον προβεβλημένους εισαγγελικούς λειτουργούς με εγνωσμένες ικανότητες και κύρος, ο κ. Ντογιάκος έχει διατελέσει επί σειρά ετών σε καίριες θέσεις της δικαστικής ιεαραρχίας, με κορυφαία στιγμή  την ιστορική πρόταση του για παραπομπή της Χρυσής Αυγής σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση.

Το 2015, όπως σημειώνει και η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ, και της «Καθημερινής», Ιωάννα Μάνδρου, βρέθηκε σε κυκεώνα διώξεων, όταν αμφισβητήθηκε από την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου η εκλογή του στη νευραλγική θέση του Προίσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Αθωώθηκε για όλες τις πειθαρχικές διώξεις που κινήθηκαν σε βάρος του.

Ο κ. Ντογιάκος διαδέχεται τον κ. Βασίλειο Πλιώτα που αποχωρεί από τη θέση του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, λόγω συνταξιοδότησης,  έπειτα από τρία χρόνια.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η κυρία Ευαγγελία Νίκα, διαδέχεται στη θέση του προέδρου τον κ. Δημήτριο Σκαλτσούνη που επίσης συνταξιοδοτείται. Στην προεδρία του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα  παραμείνει για δύο χρόνια.

Οι επιλογές της κυβέρνησης για κορυφαίες θέσεις της δικαστικής ιεαραρχίας θα ολοκληρωθούν με την επιλογή νέων αντιπροέδρων σε ανώτατα δικαστήρια, ενώ ο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, παραμένει στη θέση του καθώς συνταξιοδοτείται το 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...