174
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε εκδήλωση της ΧΑ. Τώρα στέλνει όσους μπλόκαραν την οργάνωση από προεκλογική χρήση των δημόσιων χώρων στην Αθήνα, στα δικαστήρια | SOOC

Ενα παράσημο δημοκρατίας για τον Καμίνη και τους 26 δημοτικούς συμβούλους που μηνύθηκαν από τον Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 11:00
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε εκδήλωση της ΧΑ. Τώρα στέλνει όσους μπλόκαραν την οργάνωση από προεκλογική χρήση των δημόσιων χώρων στην Αθήνα, στα δικαστήρια
|SOOC

Ενα παράσημο δημοκρατίας για τον Καμίνη και τους 26 δημοτικούς συμβούλους που μηνύθηκαν από τον Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 11:00

Ηταν μια πράξη που είχε προαναγγελθεί: όσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας ψήφιζαν τη Μ. Δευτέρα (εδώ) να μην παραχωρηθεί δημόσιος χώρος στη Χρυσή Αυγή, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο υπόδικος βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος για τη δημαρχία, σημείωνε τα ονόματά τους. Μία ημέρα μετά κατέθεσε μήνυση εναντίον τους στον εισαγγελέα.

Τη μήνυση γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ένας από τους 26 που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (εδώ) ώστε να μη δοθεί χώρος στη νεοναζιστική –και κατηγορούμενη ως εγκληματική– οργάνωση στις προσεχείς εκλογές.

Η πρόταση του κ. Καμίνη για αποκλεισμό των χρυσαυγιτών πέρασε με ψήφους 26 υπέρ, 1 κατά 1 αποχή και 1 άκυρο. Η μήνυση του Κασιδιάρη αφορά τους 26 που ψήφισαν υπέρ καθώς και κατά του δημάρχου Αθηναίων.

Σε κάθε περίπτωση η πράξη αυτή του Κασιδιάρη κατά των 26 και του κ. Καμίνη συνιστά για τους ίδιους ένα παράσημο στον αγώνα τους υπέρ της Δημοκρατίας και κατά της Ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ελλάδα.