440
Η Ευα Καϊλή θα συνεχίσει στην Ευρωβουλή, όπου προσδοκά να επανεκλεγεί | SOOC

Η Καϊλή ενοχλημένη που ο Μπουτάρης δεν (της) έδωσε δαχτυλίδι

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2018, 09:38
Η Ευα Καϊλή θα συνεχίσει στην Ευρωβουλή, όπου προσδοκά να επανεκλεγεί
|SOOC

Η Καϊλή ενοχλημένη που ο Μπουτάρης δεν (της) έδωσε δαχτυλίδι

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2018, 09:38

Αιχμές κατά του Γιάννη Μπουτάρη για την κατάσταση στην οποία αφήνει τη δημοτική παράταξή του στη Θεσσαλονίκη όταν απέφυγε να δώσει το λεγόμενο «δαχτυλίδι της διαδοχής», εξέφρασε η ευρωβουλευτής Εύα Καΐλη, η οποία σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» εξήγησε γιατί δεν ήθελε να διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης, αφήνοντας έτσι, από την πλευρά της το Κίνημα Αλλαγής χωρίς υποψήφιο.

«Εκτίμησα πως η στιγμή δεν είναι κατάλληλη, η διάθεσή μου να προσφέρω στην πόλη μου όμως παραμένει διαρκής», ανέφερε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Χόνδρο η κυρία Καϊλή – η οποία σε άλλες τις δηλώσεις σχολίασε πως «το νέο αναλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές δυσκολεύει οποιονδήποτε να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Ο νόμος ναρκοθέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν πάντως οι επικρίσεις της για τον κ. Μπουτάρη και την απόφασή του να μην δείξει την προτίμησή του για τη διαδοχή, γεγονός που διάσπασε την παράταξή του και άφησε τον χώρο της Κεντροαριστεράς ακέφαλο.

«Η αποφυγή του να δώσει κατευθύνσεις οδήγησε σε πολυδιάσπαση και σε συρροή υποψηφιοτήτων αυτόκλητων σωτήρων», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Καϊλή.

Η ίδια, ως γνωστόν, θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην Ευρωβουλή, και χαρακτήρισε τις επικείμενες ευρωεκλογές τις «πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών», αναφέροντας παράλληλα ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει κάθε λογική με την οποία οφείλουν να συγκρουστούν οι Ευρωπαίοι Προοδευτικοί.

Ερωτηθείσα σχετικά με το κατά πόσο η εκλογή Τιμερμανς αλλάζει το σκηνικό στο «φλερτ» των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Αλέξη Τσίπρα η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει κάθε λογική με την οποία οφείλουμε να συγκρουστούμε. Ανέβηκε στο ρεύμα του λαϊκισμού, πολιτεύεται με βάση το ψέμα, τις μισές αλήθειες, τη δημαγωγία, την προπαγάνδα, τον εθνικό και ταξικό διχασμό. Ο κ. Τσίπρας συνεργάζεται στην Ελλάδα με τον κ. Καμμένο, ενώ στην Ευρώπη είναι βολικός σύμμαχος των δυνάμεων εναντίον των οποίων καλεί σε προοδευτικό μέτωπο. Το παιχνίδι των προσωπείων έχει όμως ημερομηνία λήξης, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να είναι και λαϊκιστής και αντιλαϊκιστής, και Ευρωπαίος αλλά και αντιευρωπαίος ταυτόχρονα. Σύντομα ο κάθε Ελληνας θα τον κρίνει και ελπίζω εμείς να ξανακερδίσουμε εκείνους που ξεγελασμένοι από τις υποσχέσεις του τον ακολούθησαν. Στρατηγικός σύμμαχος των Ευρωπαίων Προοδευτικών είναι μόνο όποιος έχει τις αρχές και αξίες μας, και όχι όσοι αποδομούσαν, λοιδορούσαν και εξέθρεφαν το μίσος για το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο κ. Τίμερμανς είναι έμπειρος και αντιλαμβάνεται τον τρόπο που έχει πολιτευθεί ο κ. Τσίπρας».

Σε άλλες τις δηλώσεις σε ΜΜΕ σχετικά με τη φιέστα του κ. Τσίπρα με το Μετρό Θεσσαλονίκης, η κυρία Καϊλή ανέφερε:

«Ακόμα και να ήμουν υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα πήγαινα στα εγκαίνια του σταθμού του Μετρό στην πόλη. Η βιασύνη δείχνει την απελπισία της κυβέρνησης και την προσπάθεια να κινείται μόνο με εντυπώσεις» είπε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...