527
H βελγίδα ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά ήταν το πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε πρώτα η Εύα ΚαΪλή μετά τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζόρτζι | Facebook/ Marie Arena/ Intimenews/ CreativeProtagon

«Η Εύα Καϊλή με πήρε πανικόβλητη»: Η ευρωβουλευτής Αρενά για το τηλεφώνημα μετά τη σύλληψη Παντσέρι – Τζόρτζι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2023, 10:35
H βελγίδα ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά ήταν το πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε πρώτα η Εύα ΚαΪλή μετά τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζόρτζι
|Facebook/ Marie Arena/ Intimenews/ CreativeProtagon

«Η Εύα Καϊλή με πήρε πανικόβλητη»: Η ευρωβουλευτής Αρενά για το τηλεφώνημα μετά τη σύλληψη Παντσέρι – Τζόρτζι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2023, 10:35

Υπό τον τίτλο «Οι επικίνδυνοι δεσμοί της Μαρί Αρενά», η βελγική εφημερίδα Le Soir βάζει ένα ακόμη πρόσωπο στο «κάδρο» του Qatargate: την βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, στενή φίλη του προφυλακισθέντος για το σκάνδαλο, Αντόνιο Παντσέρι, και διάδοχός του στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για την οποία πάντως δεν έχει κινηθεί διαδικασία άρσης της ασυλίας της (όπως έγινε με τους Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο).

Η ίδια Αρενά μιλούσε για «επαγγελματική φιλία» με τον Παντσέρι (ως συνάδελφοι στην Ευρωβουλή), όπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία που παρουσιάζει η Le Soir, μόνο από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επαφές μεταξύ τους! Ελάχιστα λιγότερες από τις 437 που είχαν την ίδια περίοδο ο Παντσέρι με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν συνάδελφος στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και είναι, επίσης, φίλος μου», είχε απαντήσει στις 11 Δεκεμβρίου στη Le Soir η Αρενά για τη σχέση της με τον ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, κάνοντας λόγο -όπως προαναφέρθηκε- για «επαγγελματική φιλία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα, «η Μαρί Αρενά αξιοποιούσε τις συμβουλές και την επιρροή του Παντσέρι και εκείνος χρησιμοποιούσε τη θέση της Αρενά ως προέδρου της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου για να ασκήσει την επιρροή του».

Επίσης, σημειώνεται, «Αρενά και Παντσέρι συνεργάζονταν για λογαριασμό του Κατάρ. Δεν πρόκειται για απλές επαφές των δύο που θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τη θέση της Αρενά, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι το Κατάρ που υπαγορεύει τι θα πει ως πρόεδρος της επιτροπής».

Αναφορά γίνεται μάλιστα και στην «περιβοητη» συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2022, παρουσία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, μετά το τέλος της οποίας  ο Παντσέρι κάλεσε την Αρενά για να… την συγχαρεί για την παρέμβασή της.

Η Le Soir φέρνει επίσης στο φως της δημοσιότητας το τηλεφώνημα που έκανε στην βελγίδα ευρωβουλευτή η Εύα Καϊλή, πανικόβλητη επειδή δεν έβρισκε στο τηλέφωνο ούτε τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ούτε τον Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή όταν έμαθε για τη σύλληψη του συντρόφου της στην επιχείρηση των βελγικών αρχών της 9ης Δεκεμβρίου, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Παντσέρι, και στη συνέχεια καθώς δεν μπορούσε να τον βρει, απευθύνθηκε στους βέλγους ευρωβουλευτές Ταραμπέλα και Αρενά. Την επικοινωνία αυτή επιβεβαιώνει και η Μαρί Αρενά:

«Μου τηλεφώνησε η Εύα Καϊλή. Ημουν σε συνέδριο. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω ότι ήταν σε πανικό, γι΄αυτό και απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές της πολιτικής της Ομάδας».

 «Δεν είναι τυχαίο»,  γράφει η Le Soir, «ότι ήταν σε αυτή την μακροχρόνια φίλη του Παντσέρι που στράφηκε η Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου ανήσυχη για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει ούτε τον σύντροφό της, ούτε τον προϊστάμενό του» και υπενθυμίζει όσο ανέφερε η ίδια η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κατά την  κατάθεση της αμέσως μετά τη σύλληψή της:

«Πρώτα προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Παντσέρι – που μιλά μόνο ιταλικά – αλλά δεν τον βρήκα. Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπελά και μετά με τη Μαρί Αρενά. Μου απάντησαν ότι δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...