244
Η πρέσβης Σουρανή και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν | CreativeProtagon

Η «Δημοκρατία» «είδε» μυστική ελληνοτουρκική συνεννόηση- κατηγορηματική διάψευση από την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 10:01
Η πρέσβης Σουρανή και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν
|CreativeProtagon

Η «Δημοκρατία» «είδε» μυστική ελληνοτουρκική συνεννόηση- κατηγορηματική διάψευση από την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 10:01

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Δημοκρατία» περί μυστικής επικοινωνίας της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή, με τον εκπρόσωπο του τούρκου προέδρου Ιμπραχήμ Καλίν, προέβη την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κάποιοι που φαίνεται ότι έχουν εθιστεί στα fake news και στις προβοκατόρικες δημοσιεύσεις σπεκουλάροντας στα εθνικά μας θέματα, εφηύραν στο παρά 5΄της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ‘μυστικές συνεννοήσεις’ με την Τουρκία.

 

»Διεκδικώντας λίγη προσοχή, τη μία προβάλλουν αρνητές του κορονοϊού και την άλλη πλασάρουν κάλπικες ειδήσεις», ανέφερε στη σχετική του δήλωση ο Στέλιος Πέτσας για τους υπευθύνους της εφημερίδας. Για να προσθέσει:

«Διαψεύδουμε λοιπόν, το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

»Δεν υπήρξε επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή με τον εκπρόσωπο του τούρκου προέδρου για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

»Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της χώρας».

Ανακοίνωση για τη διάψευση του δημοσιεύματος εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9  Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

»Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου.

»Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές  με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...