317
Ο Βαλβέρδε αποχωρεί την Δευτέρα από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, με το έμβλημά της να καθρεπτίζεται πάνω στο παρμπρίζ του ΙΧ του. Πιθανώς, να ήταν η τελευταία του ημέρα... | Reuters

Η Μπαρτσελόνα είπε «adios» στον Βαλβέρδε και καλωσόρισε τον Κίκε Σετιέν

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 20:55
Ο Βαλβέρδε αποχωρεί την Δευτέρα από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, με το έμβλημά της να καθρεπτίζεται πάνω στο παρμπρίζ του ΙΧ του. Πιθανώς, να ήταν η τελευταία του ημέρα...
|Reuters

Η Μπαρτσελόνα είπε «adios» στον Βαλβέρδε και καλωσόρισε τον Κίκε Σετιέν

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 20:55

Μετά και την συνεδρίαση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα ειλημμένη είναι, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, η απόφαση για την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η ήττα-αποκλεισμός από την Ατλέτικο στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης στην Μπαρτσελόνα εις βάρος του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού.

Ο βάσκος τεχνικός μπορεί να είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας στις δύο χρονιές του εκεί (και ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ) και να είχε την ομάδα πρώτη στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά και σε έναν δύσκολο όμιλο στο Champions League, μα ελάχιστοι ήταν ευχαριστημένοι.

Η διοίκηση της Μπάρτσα του χρεώνει τόσο τις δύο ανατροπές-αποκλεισμούς από Ρόμα και Λίβερπουλ (και ενώ στα πρώτα ματς η ομάδα είχε πάρει σκορ ασφαλείας) στο Champions League τις δύο περασμένες σεζόνο όσο και το ότι οι Μπλαουγκράνα δεν έπαιζαν πλέον όμορφο ποδόσφαιρο και έδειχναν να ζορίζονται.

Οπως ανέφεραν ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, ο Βαλβέρδε έχει ήδη ενημερωθεί για τη λήξη της συνεργασίας τους και έχει μαζέψει τα πράγματά του από το προπονητικό κέντρο και την Τρίτη θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο προκειμένου να αποχαιρετήσει τους παίκτες και όσους εργάστηκαν μαζί του.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, βασικοί υποψήφιοι για διάδοχοι του «Τσινγκούρι» ήταν ο Μαουρίσιο Ποκετίνο (που απολύθηκε πρόσφατα από την Τότεναμ) και ο Κίκε Σετιέν, καθώς το πρώην «παιδί» της, ο Τσάβι απάντησε πριν λίγες ώρες αρνητικά στην πρόταση. Τελικά ο Κίκε Σετιέν επελέγη να μεταμορφώσει την Μπαρτσελόνα.

Ο Κίκε Σετιέν την εποχή που ήταν προπονητής στη Ρεάλ Μπέτις

Οπως λέγεται μάλιστα, η εκκαθάριση στην Μπάρτσα θα είναι σαρωτική: ήδη θεωρούνται τελειωμένοι τόσο ο Ερίκ Αμπιντάλ (τεχνικός διευθυντής) όσο και ο Οσκαρ Γκράου, στους οποίους μεταξύ άλλων χρεώνεται και η αδυναμία τους να πείσουν τον Τσάβι να αφήσει την Αλ Σαντ, την ομάδα που προπονεί στο Κατάρ, για να επιστρέψει, ως προπονητής πλέον, στην ομάδα της καρδιάς του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...