196
Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος | EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Η Amazon έγινε ξανά η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία – Εκτόπισε την Microsoft

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 14:06
Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος
|EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Η Amazon έγινε ξανά η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία – Εκτόπισε την Microsoft

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 14:06

Η παραμονή της Microsoft στην πρώτη θέση του καταλόγου των εταιρειών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία αποδείχτηκε μάλλον σύντομη, καθώς η Amazon ξαναπήρε το προβάδισμα έπειτα από έξι εβδομάδες.

Χθες Δευτέρα, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος είχε κεφαλαιοποίηση 793 δισ. δολαρίων (περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ελλάδας). Η Microsoft έκλεισε την ημέρα στα 790 δισ. δολάρια.

Είχαν προηγηθεί οι προβλέψεις αναλυτή που εκτιμά ότι η τιμή της μετοχής της Amazon θα αυξηθεί ως και 20% μέσα στο 2019, χάρη στις καλύτερες πωλήσεις και την ισχυρή παρουσία στις ψηφιακές διαφημίσεις και τις υπηρεσίες cloud.

Το ποσοστό είναι εντυπωσιακό, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η τιμή της μετοχής που μπορεί να φτάσει τα 1.920 δολάρια, ανεβάζοντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση στο 1 τρισ. δολάρια. Χθες Δευτέρα η μετοχή έκλεισε στα 1.629 δολάρια.

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος αποδείχτηκε εξαιρετικά καλή για την Amazon που έχει πουλήσει ως σήμερα 100 εκατ. συσκευές Alexa, τους ψηφιακούς βοηθούς που ακούν τις φωνητικές εντολές των χρηστών τους. Εξίσου καλές πωλήσεις  προβλέπει και η Google για τα δικά της προϊόντα.

Αντιθέτως, η Apple έχει χάσει από καιρό την πρωτιά της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο, ενώ προβλέπει τώρα ότι οι πωλήσεις των iPhone θα είναι κατώτερες από τις προβλέψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...