309
Η Χίλαρι Κλίντον στην συγκινησιακά φορτισμένη πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την παραδοχή της ήττας της | REUTERS/Joshua Roberts

«Ηθελα να μην ξαναβγώ ποτέ από το σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2016, 08:31
Η Χίλαρι Κλίντον στην συγκινησιακά φορτισμένη πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την παραδοχή της ήττας της
|REUTERS/Joshua Roberts

«Ηθελα να μην ξαναβγώ ποτέ από το σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2016, 08:31

Ηταν το φαβορί, είχε τον Λευκό Οίκο στα χέρια της. Και τελικά είδε το αουτσάιντερ, έναν απρόβλεπτο άνθρωπο, να την κερδίζει· εκείνη ταπεινωμένη αποδέχτηκε την ήττα της, μια δύσκολη παραδοχή, άλλωστε οι περισσότεροι Αμερικανοί την είχαν ψηφίσει. Ποιες ήταν οι σκέψεις αυτές τις ημέρες της Χίλαρι Κλίντον; Τις αποκάλυψε στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την παραδοχή της ήττας της από τον  Τραμπ.

Σε εκδήλωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Children’s Defense Fund» στην Ουάσινγκτον, η πρώην Πρώτη Κυρία και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στους υποστηρικτές της. Ηταν μια επιστροφή στις ρίζες. Σε αυτή την οργάνωση για την προστασία των παιδιών είχε εργαστεί η Κλίντον στα πρώτα της βήματα ως ασκούμενη δικηγόρος πριν από πολλές δεκαετίες.

2016-11-17T024613Z_1549186718_S1BEUNGUSRAA_RTRMADP_3_USA-CLINTON
Η Χίλαρι Κλίντον με μια παλιά της γνώριμη. Τη Μάριαν Ράιτ Εντελμαν που ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση (Reuters)

Η Χίλαρι μίλησε από καρδιάς, εγκατέλειψε το ατάραχο ύφος της και έδειξε ένα εύθραυστο πρόσωπο, που αν το είχε δείξει νωρίτερα ίσως και να είχε κερδίσει στις εκλογές: «Το να έρθω απόψε εδώ δεν ήταν η ευκολότερη απόφαση. Αρκετές φορές την προηγούμενη εβδομάδα, το μόνο που ήθελα ήταν να κουρνιάσω με ένα βιβλίο και τους σκύλους μας και να μην ξαναβγώ από το σπίτι» είπε στο συγκινημένο ακροατήριό της.

Η ίδια ωστόσο έστειλε ένα ενωτικό μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό: «Ξέρω ότι από την περασμένη εβδομάδα, πολλοί αναρωτιούνται αν η Αμερική είναι η χώρα που ήξεραν. Ο διχασμός από αυτές τις εκλογές είναι βαθύς, όμως σας παρακαλώ πιστέψτε με: Η Αμερική το αξίζει. Τα παιδιά μας το αξίζουν. Πιστέψτε στην χώρα μας, παλέψτε για τις αξίες μας και μην το βάζετε κάτω».

Η 69χρονη Κλίντον δεν έκρυψε φυσικά την απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και τη νίκη του Τραμπ. Δήλωσε ωστόσο αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει την μάχη για μια «ενωμένη Αμερική».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...