222
Η Καρόλα Ρακέτε και η Γκρέτα Τούνμπεργκ | Reuters/Facebook/CreativeProtagon

Γιατί η Γκρέτα και η Καρόλα καταφέρνουν να μας παθιάζουν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 15:00
Η Καρόλα Ρακέτε και η Γκρέτα Τούνμπεργκ
|Reuters/Facebook/CreativeProtagon

Γιατί η Γκρέτα και η Καρόλα καταφέρνουν να μας παθιάζουν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 15:00

Γκρέτα Τούνμπεργκ και Καρόλα Ρακέτε. Δύο νεαρές γυναίκες, που αντί να ασχολούνται με τις πόζες στο Instagram, κάνουν κάτι πολύ πιο ουσιαστικό: δίνουν τη δική τους μάχη για να αλλάξει κάτι στον κόσμο, σχετικά με δύο πολύ σοβαρά ζητήματα, που μας αφορούν όλους.

Η Θούνμπεργκ είναι παθιασμένη με ό,τι περιστρέφεται γύρω από την επικίνδυνη κλιματική αλλαγή και η Ρακέτε με το Προσφυγικό. Και με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουν να παθιάσουν και εμάς, μετατοπίζοντάς μας από την καθημερινότητά μας και δείχνοντάς μας τη μεγάλη εικόνα – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung. 

Και συνεχίζοντας, λέει χαρακτηριστικά το γερμανικό δημοσίευμα:

«Για κάποιους είναι ηρωίδες, για κάποιους άλλους απείθαρχες επαναστάτριες, αποπροσανατολισμένες ή καθοδηγούμενες, οι οποίες θα έπρεπε να συμμορφωθούν με το γράμμα του νόμου. Γιατί πρέπει όμως να δαιμονοποιούμε αυτομάτως δύο γυναίκες -ίσως επειδή είναι γυναίκες; – αντί να τις θαυμάζουμε για τον απλούστατο λόγο ότι υπενθυμίζουν στους ηγέτες των κρατών όλα όσα είχαν υποσχεθεί να κάνουν προεκλογικά; Οτι δηλαδή θα μεριμνούσαν για τη σωτηρία του πλανήτη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα;».

Το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Καλό θα ήταν, αντί να αντιμετωπίζουμε αυτά τα δύο κορίτσια σαν γραφικές καρικατούρες που φωνάζουν και δρουν για ζητήματα που μας αφορούν όλους, να παραδειγματιστούμε από αυτές. Πολλοί έχουν την αφίσα του Τσε Γκεβάρα στο σπίτι τους, αυτό όμως δεν είναι αρκετό αν θέλουμε να δούμε πραγματική αλλαγή στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...