317
Η Νουρ μπιν Λάντεν ποζάρει με φόντο την αμερικανική σημαία | noorbinladin.com

Γιατί η ανιψιά του Μπιν Λάντεν «ψηφίζει» Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 19:06
Η Νουρ μπιν Λάντεν ποζάρει με φόντο την αμερικανική σημαία
|noorbinladin.com

Γιατί η ανιψιά του Μπιν Λάντεν «ψηφίζει» Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 19:06

Ποζάρει στις φωτογραφίες της για τα κοινωνικά δίκτυα με την αμερικανική σημαία, με καπελάκι «Make America Great Again» και με σικ ρούχα. Η Νουρ μπιν Λάντεν –ναι, της γνωστής οικογένειας– θα ψήφιζε Τραμπ αν μπορούσε και δεν το κρύβει.

Κάτοικος Ελβετίας, η 33χρονη ανιψιά του αρχιτρομοκράτη της Αλ Κάιντα, από ετεροθαλή αδελφό του, είναι αμερικανόφιλη –χωρίς υπερβολή, παθιάζεται με τη χώρα– καταλαβαίνοντας ότι αυτό μπορεί να είναι μεγάλη έκπληξη.

Εκπληξη λόγω οικογενειακής καταγωγής και εξαίρεση λόγω χώρας κατοικίας, γιατί οι Ελβετοί έχουν σε πολύ μικρό ποσοστό –κάτω από 20%– θετική γνώμη για τον Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική του.

Η ελβετίδα μητέρα της, όπως γράφει στα απομνημονεύματά της, γράφει ότι η Νουρ, κορίτσι ακόμη, είχε φέρει από ένα ταξίδι της στην Αμερική μια σημαία που κρέμασε στο δωμάτιό της. Μάνα και κόρη ταξίδευαν συχνά πέρα από τον Ατλαντικό, ώσπου ήλθε η 11η Σεπτεμβρίου και το όνομα της οικογένειας έγινε βαρίδι. Αναγκαστικά έμειναν στην Ευρώπη, ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και τους ρεπόρτερ που τους παρακολουθούσαν συνεχώς.

Το γιατί σήμερα στηρίζει τον Τραμπ το εξήγησε η ίδια σε άρθρο της. Ο Τραμπ όρθωσε ανάστημα κατά της Κίνας, απέτρεψε την είσοδο των ΗΠΑ σε νέους πολέμους, ακύρωσε την καταστροφική συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και εκκαθάρισε το Ισλαμικό Κράτος. Και ακόμη, κράτησε υγιή την οικονομία, έκανε φοροαπαλλαγές και εμπορικές συμφωνίες.

Στο Twitter, η Νουρ είναι περισσότερο επιθετική, γράφει ο Monde, το ζητάει εξάλλου το μέσο. Επιτέθηκε κατά της μουσουλμάνας βουλευτού Ιλχάν Ομάρ για τη σομαλική καταγωγή της, λέγοντας τα ίδια αστήρικτα που είπε και ο Τραμπ. Θεωρεί τον Μπαράκ Ομπάμα τον μεγαλύτερο προδότη στην ιστορία, όπως και ότι ο Τραμπ είναι το καλύτερο ανάχωμα κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ, ο μόνος που μπορεί να αποτρέψει μια νέα 11η Σεπτεμβρίου.

Εχασε πολλούς φίλους αυτά τα χρόνια που στηρίζει τον αμερικανό πρόεδρο, παραδέχεται η ίδια, αλλά καταλήγει σε μια πικρή διαπίστωση: σε κάποιους «ελιτίστικους κύκλους» είναι καλύτερα να σε λένε Μπιν Λάντεν, παρά να στηρίζεις τον Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...