575
Ο Γιάννης Μανιάτης | Menelaos Myrillas / SOOC

Γιάννης Μανιάτης: «Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά, να συζητήσουμε πολιτικά»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 20:41
Ο Γιάννης Μανιάτης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Γιάννης Μανιάτης: «Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά, να συζητήσουμε πολιτικά»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 20:41

«Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ανοικτοί στην κοινωνία της γνώσης και κυρίως να τιμήσουμε τα παιδιά μας που έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης» επεσήμανε ο Γιάννης Μανιάτης αναφορικά με τις διαφωνίες σχετικά με την εξ αποστάσεως ψήφο, για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου Προοδευτικού Κινήματος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη

«Πρέπει να υπάρξουν διασφαλίσεις, αλλά κυρίως να μην υπάρχουν προσκόμματα» διεμήνυσε, τονίζοντας τη βαθιά εμπιστοσύνη του στον Νίκο Αλιβιζάτο.

«Πιστεύω ότι θα λυθούν τα προβλήματα για να μπούμε στην ουσία, στις πολιτικές προτάσεις» συμπλήρωσε για να επισημάνει πως «οι πολίτες χαίρονται που δημιουργείται ένας ενιαίος φορέας της Παράταξης, αλλά θέλει να ακούσει τις προτάσεις μας που θα οδηγούν την Ελλάδα να γίνει πάλι μια περήφανη χώρα, ισότιμη στην Ευρώπη και να μην ζητάει συνέχεια δανεικά».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως «το νέο Κίνημα θα είναι ο πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές, το ερώτημα της συνεργασίας θα τεθεί στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα, εμείς θα συνεργαστούμε με αυτόν που θα συμφωνήσει με το πρόγραμμά μας».

Σε ένα μίνι απολογισμό για το έργο του ΠΑΣΟΚ είπε πως «έκανε πολλά καλά αλλά και λάθη. Στη διάρκεια της διακυβέρνησης του, εδραιώθηκε η δημοκρατία και οι θεσμοί, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ και το ΑΣΕΠ, επήλθε η εθνική συμφιλίωση, η χώρα εισήλθε στον στενό πυρήνα της Ευρώπης, η Κύπρος στην Ευρώπη, η χώρα συγκαταλεγόταν μεταξύ των 25 πλέον αναπτυγμένων».

«Ούτε κατά διάνοια δεν θα βρουν στέγη στο νέο φορέα αυτοί που στα δύσκολα της παράταξης βρήκαν εύκολο καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ, να τους κρατήσει ο κ. Τσίπρας» διεμήνυσε προς όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στην κυβέρνηση.

Εγκληματικοί χειρισμοί με την πετρελαιοκηλίδα

Αναφερόμενος στο θέμα των ημερών, τους χειρισμούς σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα στο παραλιακό μέτωπο, καταλόγισε «εγκληματική αμέλεια, ολιγωρία και ανευθυνότητα» στον υπουργό Ναυτιλίας αλλά και στον Πρωθυπουργό.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, έθεσε μάλιστα το ερώτημα, τι έκτασης θα ήταν η καταστροφή αν το ατύχημα είχε συμβεί σε μεγαλύτερο πλοίο, με μεγαλύτερο φορτίο πετρελαίου

Υπενθύμισε δηκτικά τη δήλωσή του κ. Κουρουμπλή «κάντε μπάνιο» και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο κ. Κουρουμπλής αποδείχθηκε παντελώς ανίκανος και επιχειρησιακά και επικοινωνιακά» σημείωσε και επανέλαβε ο αίτημα της ΔΗΣΥ για παραίτησή του.

« Δεν έχουν την παραμικρή ευαισθησία να παραιτηθούν, ο Τσίπρας είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα του οίκου του» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης να εμπιστευθεί τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, τα στελέχη του Λιμενικού και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τα προβλήματα στη διατροφική αλυσίδα.

«Κυβέρνηση με πρόβλημα δεδηλωμένης»

 Παράλληλα έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση με αφορμή την απόσυρση από τον υπουργό Δικαιοσύνης τροπολογίας για τη μουσουλμανική μειονότητα, λόγω διαφωνίας των ΑΝΕΛ.

«΄Η η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη ή όχι, εμείς δεν πρόκειται πλέον να στηρίξουμε τις τυχοδιωκτικές συμπεριφορές της» επεσήμανε.

Διευκρίνισε ωστόσο πως η ΔΗΣΥ «από θέση αρχής στηρίζει όλες τις αποφάσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα.»

Ήταν απόφαση της ΔΗΣΥ με την οποία συμφώνησαν η ΝΔ και το Ποτάμι να μη στηρίξουμε την τροπολογία τόνισε για να διαμηνύσει πως «ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι το ίδιο πρόσωπο» αλλά ο καθένας απευθύνεται «στο δικό του ακροατήριο».

Χαρακτήρισε δε «καραγκιοζιλίκια και σχιζοφρένεια» το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρνει στη Βουλή νομοθέτημα χωρίς να τα έχουν βρει μεταξύ τους στην κυβέρνηση.

«Πρόκειται για κακοπαιγμένο θέατρο, Τσίπρας –Καμμένος είναι το ίδιο πρόσωπο, με διαφορετικά προσωπεία και διαφορετικά ακροατήρια» επεσήμανε.

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αντιπολίτευση καταψήφιζε τα πάντα, ακόμη και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών στο οποίο θα εισρέουν το 75% των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες, για να το υιοθετήσει πρόσφατα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...