294
Η Νάντια Γιαννακοπούλου επί του βήματος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γιαννακοπούλου: Mea culpa για τα «γαλλικά» προς την Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 23:09
Η Νάντια Γιαννακοπούλου επί του βήματος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Γιαννακοπούλου: Mea culpa για τα «γαλλικά» προς την Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 23:09

Ένα ανοιχτό μικρόφωνο στη Βουλή αρκούσε για να κάνει τη ζημιά στην βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Το μικρόφωνο «υπέκλεψε» μια προσωπική συνομιλία της (προφανώς με κάποιον συνεργάτη της) στην οποία έστρεφε τα πυρά της προς την Νίκη Κεραμέως με αφορμή μια διάταξη στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, στην οποία προβλέπεται η εξαίρεση του δημοτικού Μαράσλειου πειραματικού σχολείου με το γυμνάσιο της Πλάκας, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα πειραματικά.

«Τα έχει κάνει σκατά. Θα γίνει χαμός. Θα τη σκίσω», ακούστηκε να λέει μιλώντας στο τηλέφωνο, αναφερόμενη στην υπουργό Παιδείας, λησμονώντας ότι στη θέση που καθόταν, αυτή του ψηφολέκτη, το μικρόφωνο παρέμενε ανοικτό!

«Πριν από λίγους μήνες σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα διορθώσει αυτή την αδικία. Γιατί τη διασύνδεση την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του κ. Γαβρόγλου. Τώρα λοιπόν εμφανίζεται ανακόλουθη κι αναξιόπιστη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα “ράβε ξήλωνε”. Πρόκειται για δυσμενή διάκριση μόνο σε ένα σχολείο. Δεν είναι το θέμα ένα ρουσφέτι για μένα αλλά η υποβάθμιση του καλύτερου ίσως πειραματικού σχολείου», σημείωσε χαρακτηριστικά, υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι τα παιδιά της φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Λίγο αργότερα, πάντως, και αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ζήτησε συγγνώμη, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήθελε να θίξει τους θεσμούς:

«Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα …”γαλλικά” μου. Ο “δαίμων” του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα – με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια – την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμεως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία: οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...