279
Γαλλοαναθρεμμένος και σε πολυεθνικό σχολείο μάλιστα είναι ο μέλλων υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν | CreativeProtagon/Shutterstock

Για τον Αντονι Μπλίνκεν υπάρχει πάντα το Παρίσι…

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 17:13
Γαλλοαναθρεμμένος και σε πολυεθνικό σχολείο μάλιστα είναι ο μέλλων υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν
|CreativeProtagon/Shutterstock

Για τον Αντονι Μπλίνκεν υπάρχει πάντα το Παρίσι…

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 17:13

Εδώ και δύο εβδομάδες το Protagon ενημέρωσε τους αναγνώστες του ότι ο Αντονι Μπλίνκεν επελέγη από τον Τζο Μπάιντεν για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κάτι που τελικά επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Ηταν αναμενόμενη επιλογή, αφού ο Μπλίνκεν έχει τη φήμη ικανού πολιτικού στους κύκλους της ελίτ της Ουάσινγκτον. Και για το γαλλικό παρελθόν του τα πράγματα έγιναν γνωστά εδώ και πολλές ημέρες επίσης, ωστόσο τώρα οι προβολείς πέφτουν και πάλι στο θέμα της περιβόητης «γαλλικής κουλτούρας» του.

«Ενας φίλων των Γάλλων στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών» τιτλοφορεί η Corriere della Sera το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στο Παρίσι, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο ότι το γαλλικό πολιτικό προσωπικό είναι ενθουσιασμένο με αυτήν την τοποθέτηση.

Οι Γάλλοι θεωρούν τον Μπλίνκεν «δικό τους παιδί», καθώς έζησε στη Γαλλία 9 χρόνια ως μαθητής γυμνασίου και λυκείου, αλλά και επειδή διατηρεί επαφές οι οποίες μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες στον διπλωματικό διάλογο ΗΠΑ – Γαλλίας που αναμένεται να ξεκινήσει σε νέες βάσεις και για όλα τα θέματα παγκόσμιας σημασίας.

Ο Μπλίνκεν ποτέ δεν ξέχασε το αγαπημένο του σχολείο, το πολύγλωσσο, πολυφυλετικό και διεθνές «Jeannine Manuel», όπου και εκείνος φοίτησε και πήρε τις εκπαιδευτικές βάσεις ώστε να σπουδάσει κατόπιν στο Χάρβαρντ. Και πώς ήταν δυνατόν να το ξεχάσει, αφού το σχολείο αυτό έχει σαν αποστολή του «την προώθηση της διεθνούς κατανόησης μέσα από ένα δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα» που εξετάζει όλους τους πολιτισμούς.

Η συμφωνία για το κλίμα

Οι ΗΠΑ με πρόεδρο τον Μπάιντεν και υπουργό Εξωτερικών τον Μπλίνκεν, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την περίοδο Τραμπ και Πομπέο, αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στη Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα όπως και στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...