279
Η Ferrari 288 GTO κοστολογείται δύο εκατ. ευρώ | Wikipedia

Γερμανία: έκλεψε τη Ferrari που «δοκίμαζε»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2019, 14:40
Η Ferrari 288 GTO κοστολογείται δύο εκατ. ευρώ
|Wikipedia

Γερμανία: έκλεψε τη Ferrari που «δοκίμαζε»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2019, 14:40

Μια Ferrari 288 GTO αξίας δύο εκατ. ευρώ έκανε φτερά μετά από test drive στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Οπως αποκαλύπτει το BBC, ένας κύριος αγνώστων στοιχείων, δήθεν ενδιαφερόμενος για την αγορά του αυτοκινήτου, μετά την ολοκλήρωση του test drive, πάτησε το γκάζι και έγινε καπνός μπροστά στα έντρομα μάτια του υπαλλήλου της αντιπροσωπείας που είχε μόλις αποβιβαστεί.

Ο άντρας, που πήγε στην αντιπροσωπεία με ταξί και έφυγε με τη συλλεκτική Ferrari φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει την κινηματογραφική ληστεία καιρό πριν, καθώς αντάλλαζε email και τηλεφωνήματα με την εταιρεία για περίπου δύο μήνες.

Μετά από έκκληση των αρχών, αυτόπτες μάρτυρες οδήγησαν την αστυνομία σε ένα γκαράζ όπου βρέθηκε άθικτη η πανάκριβη Ferrari. Ο υπεύθυνος για την κλοπή του αυτοκινήτου αναζητείται από τις αρχές, ενώ έχει δοθεί φωτογραφία του στα ΜΜΕ.

Ιδού ο ύποπτος για την κλοπή της συλλεκτικής Ferrari – αναζητείται από την αστυνομία της Γερμανίας (Polizei Düsseldorf)

Εκτός από συλλεκτικό, το συγκεκριμένο αμάξι έχει και ιστορία καθώς ανήκε στον Εντι Ερβιν, τον βορειοϊρλανδό οδηγό της Formula 1 ένα που αγωνίστηκε με τη Ferrari από το 1996 έως το 1999.

Ο Eρβιν κατάφερε να κερδίσει τέσσερα Γκραν Πρι ενώ ανέβηκε στο βάθρο των τριών πρώτων νικητών συνολικά 26 φορές. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Jaguar.

Ο Εντι Ερβιν πανηγυρίζει τη νίκη του στο Γκραν Πρι Αυστραλίας το 1999 (Wikipedia)

Αποσύρθηκε από τη Formula 1 το 2002 για να ασχοληθεί με την τηλεόραση και τις επενδύσεις ακολουθώντας τα βήματα του Νίκι Λάουντα που άφησε τον κόσμο των σπορ για τις επιχειρήσεις.

Η Ferrari 288 GTO του Ερβιν είναι μία από τις 272 που έχουν κατασκευαστεί από την ιταλική κινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...