457
Ο Γώργος Γεραπετρίτης στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Γεραπετρίτης: Θα αποδοθούν ευθύνες για ΔΕΗ και τη «διαπραγμάτευση» Τσίπρα το 2015

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 10:49
Ο Γώργος Γεραπετρίτης στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Γεραπετρίτης: Θα αποδοθούν ευθύνες για ΔΕΗ και τη «διαπραγμάτευση» Τσίπρα το 2015

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 10:49

Αναζήτηση ευθυνών όχι μόνο για την υπόθεση της ΔΕΗ, αλλά και για τη λεγόμενη «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης Τσίπρα, το πρώτο εξάμηνο του 2015, προανήγγειλε σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών όπως  έγινε με την προηγούμενη διακυβέρνηση, όπου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μετασχηματίστηκε ένα κοινοβουλευτικό όχημα, η Εξεταστική, σε πολιτική διελκυστίνδα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ θα σωθεί με την ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Επιχείρηση, είτε μέσω Δικαιοσύνης είτε μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

«Αλλωστε», όπως σημείωσε, «και η ΔΕΗ ζημιώθηκε από το τρίτο μνημόνιο», καθώς «αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ… Υπήρξε ζημία της τάξης των 500 – 600 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, συνδέοντας την κατάσταση χρεοκοπίας της Επιχείρησης με την επιβολή του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου στη χώρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα που είναι ζωτικής σημασίας. Ο λαός δεν θα πληρώσει τη ζημία που έχει επέλθει, θα υπάρξει ισοζύγιο βαρών, έχει επέλθει καταστροφή, μιλώ για τα οικονομικά δεδομένα», τόνισε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αφενός για να μην καταρρεύσει η εταιρεία, αφετέρου για να καταστεί ανταγωνιστική προσφέροντας τις ανάλογες υπηρεσίες στους πολίτες.

«Η ΔΕΗ θα σωθεί με το σχέδιο που εκπονεί η ηγεσία του ΥΠΕΝ… Θα υπάρξει μια ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών, δεν θα ξεπέρνα τα 2,2 ευρώ το μήνα από τη μείωση έκπτωσης για συνεπή καταναλωτή», υποστήριξε, διευκρίνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ασύμμετρη επιβάρυνση όλων των κοινωνικών εταίρων, και του ιδίου του κράτους, με μείωση του ΦΠΑ και του τέλους ΕΤΜΕΑΡ που είσπραττε, αλλά και με τη μείωση του προνομιακού τιμολόγιου των εργαζομένων  από 75% μεσοσταθμικα στο 25 με 30%.

Οσον αφορά την πώληση μονάδων, αυτή όπως είπε, θα γίνει, αλλά όχι άμεσα, και μόνο μετά την καταγραφή όλων των δεδομένων».

Σε δηλώσεις της στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, αποκάλυψε ότι η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές

Απάντηση Χαρίτση

«Οι δηλώσεις Χατζηδάκη – Γεραπετρίτη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας.

«Ολα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε… Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο πρώην υπουργός  Εσωτερικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...