328
Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έξω από το δικαστήριο. Η παρέμβαση του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του |

Φωνές και διαμαρτυρίες στη δίκη Τοπαλούδη με αφορμή την επίθεση των δικηγόρων στην εισαγγελέα της έδρας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 14:38
Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έξω από το δικαστήριο. Η παρέμβαση του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του
|

Φωνές και διαμαρτυρίες στη δίκη Τοπαλούδη με αφορμή την επίθεση των δικηγόρων στην εισαγγελέα της έδρας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 14:38

Οξύνθηκαν οι τόνοι κατά τη διαδικασία στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο που δικάζει την υπόθεση Τοπαλούδη, μετά την άφιξη εντός του δικαστηρίου του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε από την Εδρα τον λόγο (σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού, που ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου /περισσότερα εδώ) προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η Αριστοτελία Δόγκα κατά την αγόρευσή της για τον ρόλο των δικηγόρων.

Η είσοδος του συμβούλου στην αίθουσα έγινε την στιγμή που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής ώστε να ξεκινήσουν εκείνες της υπεράσπισης.

Κρατώντας την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος επανέλαβε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους».

Η πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει την τάξη, επισημαίνοντας στον σύμβουλο ότι δεν έχει τον λόγο και ότι «υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος».

Ο κ. Κλεφτοδήμος της απάντησε «εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως».

Η εισαγγελέας ζήτησε με τη σειρά της αμέσως τον λόγο, ενημερώνοντας πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής.

Οπως έγινε γνωστό ωστόσο, η κυρία Δόγκα έλαβε εντολή από τον προϊστάμενό της να παραμείνει στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο ακροατήριο σημειώθηκε ένταση, με κάποιους από τους παρευρισκόμενους, όπως ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, να διαμαρτύρονται εντόνως για την παρουσία του κ. Κλεφτοδήμου στην αίθουσα.

Η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν από το δικαστήριο όσοι φωνασκούν και έδωσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Με την επάνοδό της στην έδρα μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, η πρόεδρος ζήτησε από τους δικηγόρους να παραμείνουν με τις τοποθετήσεις τους μόνο στα ζητήματα της δίκης.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της, στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση.

Οπως προαναφέρθηκε, εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελέως ήταν να παραμείνει στη θέση της, παρά τα όσα της καταλόγισαν οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...