347
Την παγωμάρα το βράδυ της Κυριακής διαδέχθηκε ο έντονος προβληματισμός και τα πρώτα πυρά κατά του ίδιου του αρχηγού και του περιβάλλοντός του | SOOC

Φουρτούνα στον ΣΥΡΙΖΑ: Συγκάλεσαν άρον άρον ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 12:54
Την παγωμάρα το βράδυ της Κυριακής διαδέχθηκε ο έντονος προβληματισμός και τα πρώτα πυρά κατά του ίδιου του αρχηγού και του περιβάλλοντός του
|SOOC

Φουρτούνα στον ΣΥΡΙΖΑ: Συγκάλεσαν άρον άρον ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 12:54

Τέσσερα χρόνια μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τα… νταούλια σίγησαν και άρχισαν πλέον τα όργανα στο εσωτερικό του βαριά τραυματισμένου κόμματος από το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.

Χαρακτηριστική της αναταραχής  που επικρατεί στην Κουμουνδούρου από το ηχηρό χαστούκι της κάλπης, είναι η έκτακτη σύσκεψη που αποφασίστηκε για τις 19.00 της Δευτέρας, με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της Κεντρικής Επιτροπής και του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ανικείμενο της ευρείας σύσκεψης δεν είναι άλλο από την αξιολόγηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, καθώς επίσης οι επόμενες κινήσεις εν όψει της κάλπης των εθνικών εκλογών.

Ενδεικτικό του εσπευσμένου της σύσκεψης, το γεγονός ότι συγκλήθηκε στο παρά πέντε της αναχώρησης του Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών – της πρώτης μετά την οδυνηρή ήττα του.

Η ατζέντα της συνάντησης τη Δευτέρα περιλαμβάνει ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη του κόμματος, την ώρα μάλιστα που ήδη άρχισαν οι πρώτες βολές εναντίον του, κυρίως για το μέγεθος της ήττας και τις επιλογές που οδήγησαν στη συντριβή της Κυριακής.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

Σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ξενοδοχείο Wyndham (Μ. Αλεξάνδρου 2) με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Παρακαλούμε για την κάλυψη της ομιλίας του Προέδρου

Η κριτική για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αφορά κυρίως την εμμονή του στην επιλογή της διεύρυνσης με πασοκογενή στελέχη που -όπως λένε οι επικριτές του- αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να χάσει πολλούς από τους ψηφόρους του το 2015, ενώ δεν λείπουν και τα πυρά για πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που βιάστηκε να πει ότι το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου ΔΕΝ είναι στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ή ο Νίκος Παππάς που κατηγορείται ότι με μία σειρά από επιλογές του (στην ΕΡΤ και αλλού) τραυμάτισε το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα του κόμματος.

Δεν λείπουν τέλος οι αποδοκιμασίες για τον υπουργό Επικρατείας και παρουσιαιζόμενο ως ικανό δημοσκόπο, Χριστόφορο Βερναρδάκη, που ακόμα και παραμονές του exit poll της Κυριακής, επέμενε να λέει ότι η διαφορά δεν θα ξεπερνούσε το 4%…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...