271
Οχι, «ώρα να φεύγουμε» δεν είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα | INTIMEnews

Τζανακόπουλος: Ε, δεν είναι και στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 19:40
Οχι, «ώρα να φεύγουμε» δεν είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα
|INTIMEnews

Τζανακόπουλος: Ε, δεν είναι και στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 19:40

Η παγωμάρα στην Κομουνδούρου λίγο πριν τα exit poll και αμέσως μετά την ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων τους, ήταν εμφανής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ωστόσο, προσπάθησε να μείνει ψύχραιμος, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει υποστεί στρατηγική ήττα.

Συγκεκριμένα , μιλώντας στο Open, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι παρά τη διαφορά των επτά μονάδων που δίνουν τα exit poll, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να υπέστη τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η ΝΔ και ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα».

«Αντιθέτως, είπε, «είναι ένας από τους μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος με αξιώσεις να πετύχει νίκη στις επερχόμενες εκλογές».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, πάντως, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν το αποτέλεσμα των exit poll αποτελεί ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως δηλαδή ζητούσε να είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και αυτό ενώ έχουν πάρει φωτιά οι προβλέψεις -εντός και εκτός των τειχών- ότι ο Αλέξης Τσίπρα θα προκηρύξει τελικά εκλογές για τον Ιούνιο.

«Ελπίζω να μην αμφισβητηθούν τα μέτρα από όσους καιροφυλακτούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάνοντας και στη σχετική αυτοκριτική, πρόσθεσε: «εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα».

Σε ανάλογο ύφος και περιεχόμενο ήρθε και η αντίδραση κύκλων της Κουμουνδούρου που επίσης αδυνατούν να δουν τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ως θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων

ύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «θα περιμένουμε τ

«Οσοι περίμεναν ή είχαν προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα των σημερινών ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται πως θα διαψευσθούν», έλεγαν στο κυβερνών κόμμα και παρέπεμπαν στις «πρώτες εκτιμήσεις των πραγματικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών», για να σχολιάσουν «με μεγαλύτερη ασφάλεια το μήνυμα της κάλπης».

Ο καιρός γαρ εγγύς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...