189
Ο τέως υπουργός Νίκος Φίλης | Menelaos Myrillas / SOOC

Φίλης: «Το κράτος δεν χρωστά στην Εκκλησία»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 11:17
Ο τέως υπουργός Νίκος Φίλης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Φίλης: «Το κράτος δεν χρωστά στην Εκκλησία»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 11:17

Τις αντιρρήσεις του για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε εκ νέου ο τέως υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open είπε ότι η παραδοχή ότι το κράτος χρωστά στην Εκκλησία είναι αυθαίρετη, καθώς δεν υπάρχει μελέτη που να υπολογίζει το ύψος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αντίθετα παραχωρείται στην Εκκλησία το 50% των κερδών από αξιοποίηση περιουσίας που δεν είναι σαφές ότι της ανήκει.

«Γιατί δεσμεύεται το ελληνικό κράτος ότι θα δώσει αυτά τα χρήματα; Επειδή λέει χρωστάει στην Εκκλησία. Μα, δεν τα χρωστάει! Αν τα χρωστάει, να δούμε πώς. Αβλεπεί δεν δίνει χρήματα το κράτος. Χρειάζεται μια μελέτη λοιπόν», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο περιστατικό του εντοπισμού αστυνομικού σε εκδήλωση του ΠΑΜΕ, χωρίς να έχει λόγο ύπαρξης σε αυτή.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση πολιτών χωρίς σαφή εντολή και διαδικασία και δεν πιστεύω ότι η αντίδραση σε αυτή την παρακολούθηση είναι να μετατρεπόμαστε σε αστυνομικούς», είπε ενώ αναφέρθηκε και στο Ρουβίκωνα.

«Δεν θεωρώ ότι ο Ρουβίκωνας είναι το πρόβλημα της ασφάλειας στη χώρα μας. Είναι πολύ ευτελές και ανάξιο να συζητάμε έτσι το ζήτημα της ασφάλειας», σχολίασε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...