191
O Ντόναλντ Τραμπ έχει προσγειωθεί στο Παρίσι και αναχωρεί από το αεροδρόμιο Ορλί με την προεδρική λιμουζίνα, γνωστή με το «χαϊδευτικό» Το Κτήνος | REUTERS/Christian Hartmann

Ο «ευρωπαϊκός στρατός» του Μακρόν ενόχλησε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 00:43
O Ντόναλντ Τραμπ έχει προσγειωθεί στο Παρίσι και αναχωρεί από το αεροδρόμιο Ορλί με την προεδρική λιμουζίνα, γνωστή με το «χαϊδευτικό» Το Κτήνος
|REUTERS/Christian Hartmann

Ο «ευρωπαϊκός στρατός» του Μακρόν ενόχλησε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 00:43

Δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο η δεύτερη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Παρίσι, η οποία γίνεται με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση ενός  αιώνα από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου – σχετικώς, διαβάστε εδώ. (Η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε ως πρόεδρος στην Πόλη του Φωτός ήταν στις 14 Ιουλίου 2017, και τότε οι εντυπώσεις του ήταν ενθουσιαστικές.)

Την Παρασκευή, καθώς το προεδρικό αεροπλάνο πετούσε προς τη γαλλική πρωτεύουσα, έδωσε το στίγμα των προσωπικών του περιθωρίων για κάποια ουσιαστική επικοινωνία με τους ευρωπαίους ηγέτες γράφοντας στο Twitter τα παρακάτω:

«Είναι πολύ προσβλητικό που ο πρόεδρος Μακρόν είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει τον δικό της στρατό για να προστατευθεί από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα. Η Ευρώπη πρέπει πρώτα να πληρώσει τη συνεισφορά της στο NATO, το οποίο επιχορηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ».

Βέβαια, προ ημερών ο γάλλος πρόεδρος δεν είπε ακριβώς αυτό. Σε ομιλία του στη Σορβόννη είχε τονίσει την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού, ο οποίος δεν θα στηρίζεται στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και στην αμερικανική συνδρομή – διαβάστε εδώ.

Ο σαββατιάτικος συγχρωτισμός Μακρόν – Τραμπ προμηνύεται ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...