211
Ο Νίκος Φίλης στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φίλης «αδειάζει» Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ στη Μarfin

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 22:48
Ο Νίκος Φίλης στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φίλης «αδειάζει» Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ στη Μarfin

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 22:48

Την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, οι οποίες προκάλεσαν σάλο, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος θυμάται να υπάρχουν θύματα από μολότοφ στη Marfin καθώς και ότι δεν έχουν πιαστεί ακόμα οι εγκληματίες.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open και σχολιάζοντας τη δήλωση Κυρίτση, ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, ο κ. Φίλης τόνισε: «εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ, είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε επισημαίνοντας ότι υπήρξε τιμωρία μόνο για τους υπευθύνους της τράπεζας για τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στο κτίριο, όπου είχαν βρει το θάνατο τρεις άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης, είχε δηλώσει: «δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο».

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στον δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ», είχε αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News