389
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα τραγουδάει πιο ξαλαφρωμένος πλέον μετά την αίσια έκβαση της υπόθεσης φοροδιαφυγής | .

«Φάλτσο» για το Δημόσιο η υπόθεση Χατζηγιάννη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2016, 14:05
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα τραγουδάει πιο ξαλαφρωμένος πλέον μετά την αίσια έκβαση της υπόθεσης φοροδιαφυγής
|.

«Φάλτσο» για το Δημόσιο η υπόθεση Χατζηγιάννη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2016, 14:05

Μετά τον Χατζηγιάννη, ποιος; Το ερώτημα φυσικά δεν έχει να κάνει με τα μουσικά δρώμενα, αλλά με τα αμιγώς οικονομικά δεδομένα που έχει να επανακαθορίσει το ελληνικό Δημόσιο.

O γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης κρίθηκε αθώος για την υπόθεση της φοροδιαφυγής, με την εφορία να του επιστρέφει ένα τεράστιο ποσό, ακυρώνοντας όλα τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί.

Μάλιστα, η εφορία θα πρέπει να του επιστρέψει το ποσό των δόσεων που έπρεπε εκείνος να καταβάλει σε μορφή ρύθμισης. Ποσό που αγγίζει τα 800.000 ευρώ, αλλά και ταυτόχρονα πρέπει να αρθούν όλα τα μέτρα εις βάρος του, όπως κατασχέσεις της περιουσίας του.

Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά, όπως τη χαρακτηρίζει η δικηγόρος του τραγουδιστή, Ευαγγελία Μάντζου, στην εφημερίδα «Freddo». «Η απόφαση αποτελεί γροθιά στους φορολογικούς ελέγχους και τον τρόπο δυστυχώς που γίνονται, ενώ για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει βληθεί όσο ελάχιστοι τόσο ηθικά όσο και οικονομικά εδώ και μια τριετία, είναι πλήρης δικαίωση, γιατί πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αποδείξει την αθωότητά του».

Μπορεί κάθε περίπτωση να είναι διαφορετική, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η εξέλιξη της υπόθεσης Χατζηγιάννη να αποτελέσει «πάτημα» και για άλλους καλλιτέχνες ή μη, οι οποίοι έχουν δεχθεί πρόστιμα από την εφορία και βρίσκονται σε φάση ρύθμισης.

Είναι προφανές πως αν υπάρξει ένα ντόμινο αθωωτικών αποφάσεων, ουδείς μπορεί να το γνωρίζει, τότε το Δημόσιο που ήδη μετράει σημαντική υστέρηση εσόδων θα δει τη «μαύρη» τρύπα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και θα κληθεί να επιστρέφει τα χρήματα των προστίμων που έχει λάβει ή, τουλάχιστον, από όσες περιπτώσεις τα έχει λάβει.

Η υπόθεση, για την οποία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε παραπεμφθεί σε δίκη, αφορά σε ποσό 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί, ο τραγουδιστής «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Σήμερα, λοιπόν, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον δικαιώνει για την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως το 2011, που κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών διενεργήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...