208
Το InSight θα προσπαθήσει να καταγράψει γεωλογικά δεδομένα από το εσωτερικό του Αρη | NASA

Ετοιμος προς αναχώρηση ο «σεισμολόγος» του Αρη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 09:00
Το InSight θα προσπαθήσει να καταγράψει γεωλογικά δεδομένα από το εσωτερικό του Αρη
|NASA

Ετοιμος προς αναχώρηση ο «σεισμολόγος» του Αρη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 09:00

Η αποστολή InSight της NASA που θα πραγματοποιήσει γεωλογικές μελέτες στον Αρη ήταν κανονικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις αρχές του 2016 αλλά μια βλάβη στο βασικό επιστημονικό όργανο όχι μόνο ανέβαλε την εκτόξευση, αλλά προκάλεσε πολλές ανησυχίες για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η αποστολή. Τελικά, η NASA ανακοίνωσε ότι το σκάφος που θα μεταφέρει τον ρομποτικό σεισμολόγο θα εκτοξευτεί στις 5 Μαΐου. Αν πάνε όλα καλά με την εκτόξευση και το ταξίδι, το ρομπότ θα φτάσει στον Αρη τον προσεχή Νοέμβριο.

 

Το βασικό όργανο του ρομπότ θα μελετήσει την ταχύτητα διάδοσης σεισμικών κυμάτων στο υπέδαφος του Αρη προκειμένου να αποκαλύψει την εσωτερική δομή του πλανήτη. Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να ανακαλύψουν τα γεωλογικά μυστικά του Κόκκινου Πλανήτη και παράλληλα θα ρίξουν φως και στη διαδικασία σχηματισμού των βραχωδών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

mars (1)

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από τρία χρόνια η NASA ξεκίνησε μια διαδικασία συλλογής των ονομάτων όσων φίλων του Διαστήματος ήθελαν να «πατήσουν» το έδαφος του Αρη μαζί με το ρομπότ. Το Insight μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του θα διαθέτει ένα τσιπάκι στο οποίο θα βρίσκονται τα ονόματα περίπου ενός εκατ. ατόμων που έβαλαν το όνομά τους σε αυτήν τη λίστα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...