159
Η προτομή του Λόρκα πληγωμένη από τη σβάστικα | YouTube

Σβάστικα στο μέτωπο της προτομής του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 10:13
Η προτομή του Λόρκα πληγωμένη από τη σβάστικα
|YouTube

Σβάστικα στο μέτωπο της προτομής του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 10:13

Βεβηλωμένη με μια σβάστικα στο μέτωπο αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Γρανάδας την προτομή του θρυλικού ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η ταυτότητα εκείνου ή εκείνων που σχεδίαζαν το ναζιστικό σύμβολο πάνω στη μορφή του σπουδαίου ανδαλουσιανού ποιητή παραμένει άγνωστη.

Ωστόσο, η ζωή και ο θάνατος του Λόρκα αποδεικνύουν περίτρανα πώς, ακόμα και τόσα χρόνια μετά τον θάνατό του, θα μπορούσε να αποτελεί κόκκινο πανί για όσους μισούν την ελεύθερη σκέψη και τη Δημοκρατία: δολοφονημένος από τα όργανα του Φράνκο το 1936, εξαιτίας της υποστήριξης που είχε εκφράσει στο δημοκρατικό καθεστώς, αλλά και, όπως υποστηρίζουν πολλοί μελετητές, εξαιτίας και των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Πρόλαβε να αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά από αριστουργήματα που έχουν σημαδέψει την παγκόσμια δραματουργία, όπως τα έργα «Ματωμένος γάμος» και «Γέρμα» και για μια ακόμα φορά, φαίνεται πως η μορφή του και όλα όσα πρέσβευε, φαίνεται πως εξακολουθούν να εξοργίζουν κάποιους που δεν ασπάζονται ό,τι έχει να κάνει με ένα λαμπερό, ελεύθερο πνεύμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...