253
Ο Ερικ Ζεμούρ, κατά δήλωσή του, θέλει να «σώσει τη Γαλλία» από την παρακμή | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Επιστροφή στις σχολικές ποδιές θέλει ο Ερίκ Ζεμούρ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 23:10
Ο Ερικ Ζεμούρ, κατά δήλωσή του, θέλει να «σώσει τη Γαλλία» από την παρακμή
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Επιστροφή στις σχολικές ποδιές θέλει ο Ερίκ Ζεμούρ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 23:10

Εναντίον αντιρατσιστικών και αντιομοφοβικών ομάδων στα σχολεία καταφέρθηκε ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Ερίκ Ζεμούρ, λέγοντας πως κάνουν πλύση εγκεφάλου στους μαθητές, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστροφής σε ένα πιο συντηρητικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Ζεμούρ διεκδικεί μαζί με την αρχηγό της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τη συντηρητική υποψήφια Βαλερί Πεκρές το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου ενάντια στον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν. Αυτή τη στιγμή, οι δημοσκοπήσεις του δίνουν την τέταρτη θέση.

«Τα τελευταία 40 χρόνια κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας», είπε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για υποκίνηση φυλετικού μίσους. «Τα σχολεία δεν μπορούν να είναι το μέρος όπου οι ιδεολογίες υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και του αντιρατσισμού κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής, ο οποίος αναδύθηκε στο πολιτικό σκηνικό το περασμένο καλοκαίρι, στηρίζει την προεκλογική εκστρατεία του στη νοσταλγία για ένα εξιδανικευμένο παρελθόν.

Τα παιδιά, όπως είπε, θα πρέπει να φορούν ποδιά στο δημοτικό, κάτι που συνηθιζόταν δεκαετίες πριν. Οπως τόνισε ο ίδιος, θα επαναφέρει ένα «πιστοποιητικό σπουδών» στο τέλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που αποσύρθηκε πριν από 50 και πλέον χρόνια.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών, σύμφωνα με τον Ζεμούρ, θα αποσυρθεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να επικεντρωθούν στα γαλλικά και τα μαθηματικά, ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα προκριθούν τα αρχαία ελληνικά και λατινικά.

Ο 63χρονος Ζεμούρ τάσσεται κατά του γάμου ομοφυλοφίλων και έχει δηλώσει πως η υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο στοχεύει να «σώσει τη Γαλλία» από την παρακμή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...