276
Οι τελευταίες μετρήσεις έχουν καταγράψει το αποτύπωμα της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ | ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Επιστροφή στα προ ΕΥΠ ποσοστά βλέπουν στη ΝΔ μετά και τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 12:04
Οι τελευταίες μετρήσεις έχουν καταγράψει το αποτύπωμα της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Επιστροφή στα προ ΕΥΠ ποσοστά βλέπουν στη ΝΔ μετά και τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 12:04

Θετικά ευρήματα βλέπουν κυβερνητικά στελέχη στις κυλιόμενες μετρήσεις μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του Liberal.gr

Με βάση τα ρεπορτάζ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ΝΔ επανακάμπτει στην περιοχή του 33,5%-34%, δηλαδή στα ποσοστά που είχε πριν έρθει στη δημοσιότητα το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Στις ίδιες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 27% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μεταξύ 11%-12%. 

Επίσης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε σύγκριση με τις μετρήσεις προ της ΔΕΘ, τα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων δείχνουν ανάκαμψη και στο ποσοστό δημοτικότητας του Πρωθυπουργού, με τις θετικές γνώμες για όσα ανακοίνωσε στη διεθνή έκθεση να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. 

Παράλληλα με τις μετρήσεις που είναι σε γνώση των κυβερνητικών στελεχών, «τρέχουν» τις τελευταίες ημέρες και έρευνες εταιρειών δημοσκοπήσεων που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα και να δώσουν το «σφυγμό» μετά την παρουσία και των τριών πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ (Μητσοτάκη-Τσίπρα-Ανδρουλάκη). 

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στους πολίτες ένα ξεκάθαρο δίλημμα και πραγματικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας που ήδη υλοποιούνται, ενώ ο κ. Τσίπρας αναλώθηκε, όπως λένε, για μια ακόμα φορά σε ακατάσχετη και ανερμάτιστη παροχολογία, χωρίς να παρουσιάσει μια καθαρή αντιπρόταση στο δίλημμα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης. 

Η λογική που επικρατεί στο Μαξίμου, με βάση και τις ενδείξεις από τις μετρήσεις μετά τη ΔΕΘ, είναι ότι το στοίχημα της αυτοδυναμίας, που έχει θέσει ως στόχο ο κ. Μητσοτάκης, θα κριθεί από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που πλήττουν τη μεσαία τάξη και κυρίως τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...