857
Ο Ελον Μασκ και η Τζένιφερ Γκουίν όταν ζούσαν τον έρωτά τους το 1994 ως φοιτητές στο πανεπιστήμιο | Οίκος δημοπρασιών RR Auction στη Βοστώνη

Φωτογραφίες στο σφυρί: Ο τρελούτσικος φοιτητής Ελον Μασκ και το κορίτσι του

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 11:15
Ο Ελον Μασκ και η Τζένιφερ Γκουίν όταν ζούσαν τον έρωτά τους το 1994 ως φοιτητές στο πανεπιστήμιο
|Οίκος δημοπρασιών RR Auction στη Βοστώνη

Φωτογραφίες στο σφυρί: Ο τρελούτσικος φοιτητής Ελον Μασκ και το κορίτσι του

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 11:15

Οταν ο Ελον Μασκ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, τη δεκαετία του 1990, είχε σχέση με τη συμφοιτήτριά του Τζένιφερ Γκουίν. Μαζί μοιράστηκαν πολλές στιγμές χαράς, διασκέδασης, ταξιδιών, κραιπάλης –τι πιο φυσικό σε αυτή την ηλικία; Κάποια στιγμή το ζευγάρι χώρισε και απ’ ό,τι φαίνεται όχι επεισοδιακά. Και τώρα, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, η τότε αγαπημένη του αποφάσισε να δώσει σε οίκο δημοπρασιών κάποια από πράγματα που θυμίζουν –και αποδεικνύουν– τον έρωτά τους και τις ανέμελες στιγμές της φοιτητικής ζωής τους.

Η συλλογή αναμνηστικών από τη σχέση τού μέχρι πρόσφατα πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη με την Τζένιφερ Γκουίν έχει ήδη δεχτεί προσφορές συνολικού ύψους άνω των 20.000 δολαρίων, γράφουν οι λονδρέζικοι Times.

Τα αναμνηστικά που «βγάζει στο σφυρί» ο αλλοτινός έρωτας του ιδιοφυούς επιχειρηματία και εφευρέτη περιλαμβάνουν 18 φωτογραφίες του, μια κάρτα γενεθλίων, ένα πανάκριβο κολιέ και ένα χαρτονόμισμα με την υπογραφή του.

Στις φωτογραφίες, ο νεαρός Μασκ έχει απαθανατιστεί σε διάφορες «πόζες»: να κάθεται «σαν χαζός» σε έναν κοιτώνα, να κάνει «επιδρομή» στο ψυγείο για να πάρει ένα χυμό πορτοκάλι, να είναι αραχτός στον καναπέ με ένα μπουκάλι σαμπάνια, να αγκαλιάζει την Τζένιφερ, ακόμη και να κοιτάζει τους καταρράκτες του Νιαγάρα, σε ένα ταξίδι που είχαν κάνει μαζί.

RR Auction

Μια φωτογραφία του που τον δείχνει κρεμασμένο ανάποδα από ένα γραφείο στο δωμάτιο της κοπέλας του αποκάλυψε τη διασκεδαστική του πλευρά. «Ο Ελον ήταν συνήθως πολύ συγκρατημένος, αλλά μερικές φορές γινόταν πολύ «χαζούλης» και ήθελε απλώς να γελάσω μαζί του. Ετσι αποφάσισα να τον φωτογραφίσω και στις “τρελές” στιγμές του».

RR Auction

Για το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου με την υπογραφή του 51χρονου σήμερα Μασκ, οι προσφορές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 7.000 δολάρια.Η Γκουίν, που τώρα βρίσκεται στα 40 της, έδωσε στον οίκο δημοπρασιών RR Auction της Βοστώνης, που διαχειρίζεται τις πωλήσεις της συλλογής, και ένα χρυσό κολιέ που ο «καλός της» τής είχε χαρίσει κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο σπίτι της μητέρας του στο Τορόντο τα Χριστουγέννα του 1994.

Η Τζένιφερ Γκουίν σήμερα (Linkedin)

«Η μαμά του είχε πολλά από αυτά τα περιδέραια σε μια θήκη στην κρεβατοκάμαρά της και ο Ελον μου είπε ότι ήταν από το ορυχείο του πατέρα του στη Νότια Αφρική που βγάζει σμαράγδια», είπε. «Και επειδή δεν του είχα πάρει τίποτα ως χριστουγεννιάτικο δώρο –και ένιωθα πολύ ένοχη γι’ αυτό– μου είπε να δω το κολιέ, όχι ως χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά ως πρόωρο δώρο για τα γενέθλιά μου».

Η Τζένιφερ είπε ότι φορούσε το περιδέραιο μια στο τόσο για αρκετά χρόνια, αλλά το είχε κρατήσει στην κοσμηματοθήκη της τα τελευταία δέκα, γιατί «μού θύμιζε πάντα τον Ελον φυσικά». Οι προσφορές για το κολιέ, μαζί με δύο φωτογραφίες του ζευγαριού, έφτασαν τα 6.000 δολάρια.

RR Auction

Η υψηλότερη προσφορά στη δημοπρασία -μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο- ήταν 10.000 δολάρια για μια κάρτα γενεθλίων που έγραφε «Happy Birthday, Jennifer ( Boo-Boo), Love, Elon» {Χρόνια πολλά Τζένιφερ (Μπου-Μπου, όπως τη φώναζε χαιδευτικά), με αγάπη, Ελον} η οποία είναι τώρα «τυλιγμένη» σε προστατευτικό πλαίσιο και περιμένει τον αγοραστή της.

Η Γκουίν ξεκίνησε να βγαίνει με τον Μασκ το 1994. Εκείνος απέκτησε πτυχία στη Φυσική και την Οικονομία και την επόμενη χρονιά πήγε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια για να κάνει διδακτορικό. Δύο μέρες μετά την εγγραφή του το εγκατέλειψε για να ιδρύσει την πρώτη του εταιρεία τεχνολογίας, Zip2. Τις επόμενες τρεις δεκαετίες διηύθυνε την PayPal προτού την πουλήσει στο eBay για 1,5 δισ. δολάρια και ιδρύσει τη SpaceX, αλλά και την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, αποκτώντας περιουσία περίπου 262 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το ρεπορτάζ των Times.

RR Auction

«Από τότε έλεγε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν το μέλλον» είπε το πρώην κορίτσι του. «Μου είχε πει ότι θα ήταν εκείνος που θα τα υποστήριζε όσο κανείς και δεν αμφέβαλα ποτέ. Ειλικρινά, τα τελευταία 25 χρόνια, ήξερα ότι η Tesla θα λειτουργούσε κάποτε και ότι θα είχε επιτυχία».

Το ζευγάρι ήταν ακόμα μαζί το καλοκαίρι του 1995, όταν ο Μασκ «άρχιζε να κατακτά τη Silicon Valley», είπε και αποκάλυψε ότι η σχέση τους έληξε αμέσως μετά την επίσκεψή τους στο Σαν Φρανσίσκο το καλοκαίρι του 1995. «Ο Ελον δεν ήταν πολύ καλός στις σχέσεις εξ αποστάσεως. Το να μιλάει στο τηλέφωνο του φαινόταν χάσιμο χρόνου -και δεν ήταν αυτό που ήθελε να ακούσει μια 20χρονη κοπέλα. Χωρίσαμε λίγο μετά και επέστρεψα στο σπίτι μου στο Ρόουντ Άιλαντ.

RR Auction

«Για την ιστορία, θα πω ότι ήταν ένας χωρισμός κοινή συναινέσει. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι να με έχει παρατήσει», φρόντισε να κάνει σαφές η γυναίκα που έζησε και τις άλλες πλευρές του ανθρώπου που όλοι εμείς οι υπόλοιποι θαυμάζουμε για την ευφυΐα και το ισχυρό κοινωνικό και επαγγελματικό του στάτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...