368
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Αστέρα Βουλιαγμένης | .

Επεσαν οι υπογραφές για τον Αστέρα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2016, 17:18
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Αστέρα Βουλιαγμένης
|.

Επεσαν οι υπογραφές για τον Αστέρα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2016, 17:18

Μια συμφωνία που πέρασε από πολλά κύματα και το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο… παρά πέντε της υπογραφής, τελικά πήρε σάρκα και οστά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ υπογράφηκε η συμφωνία με την Jermyn Street Real IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και η αξία της φθάνει στα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί πως στις αρχές του περασμένου Μαρτίου το ΣτΕ είχε μπλοκάρει την πώληση του Αστέρα, καθώς η μεγάλη ένσταση είχε να κάνει με τη δημιουργία μονοκατοικιών στο Μικρό Καβούρι.

Το ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 28/2015 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματός του, έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και γενικότερα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε προχωρήσει σε αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις του ανωτάτου δικαστηρίου αλλά τελικά αυτές δεν φάνηκαν αρκετές.

Να σημειωθεί πως στις αρχές του περασμένου Μαρτίου το ΣτΕ είχε μπλοκάρει την πώληση του Αστέρα, καθώς η μεγάλη ένσταση είχε να κάνει με τη δημιουργία μονοκατοικιών στο Μικρό Καβούρι

Το Προεδρικό Διάταγμα που δεν εγκρίθηκε περιείχε το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) για τις επενδύσεις που σχεδίαζε το σχήμα υπό τους Αραβες στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το ΣτΕ έκρινε το Προεδρικό Διάταγμα μη νόμιμο ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών (καμπάνες) και την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι. Η έγκριση ΕΣΧΑΔΑ ήταν μία από τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης της Αστήρ Παλάς στο επενδυτικό σχήμα που είχε υποβάλει προσφορά ύψους 400.000.000 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχήμα (Jermyn Street Real Estate Fund IV LP) που επικράτησε στο διαγωνισμό για το ξενοδοχειακό συγκρότημα συμμετέχει με 33,75% η τουρκική Dogus. Στο ίδιο σχήμα συμμετέχει με 25% το Abu Dhabi Investment Council, o κρατικός επενδυτικός βραχίονας του Αμπού Ντάμπι, και με 25% το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ (Public institution for social security State of Kuwait).

Τώρα που άρθηκαν όλες οι αντιρρήσεις του ΣτΕ προχώρησε η πώληση και όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του, η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...