258
Το κρουαζιερόπλοιο που για ημέρες ήταν σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα | Kyodo via REUTERS

Επαναπατρίστηκαν δύο Ελληνες από το κρουαζιερόπλοιο – Μπήκαν σε καραντίνα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 12:33
Το κρουαζιερόπλοιο που για ημέρες ήταν σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα
| Kyodo via REUTERS

Επαναπατρίστηκαν δύο Ελληνες από το κρουαζιερόπλοιο – Μπήκαν σε καραντίνα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2020, 12:33

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν το πρωί του Σαββάτου δύο έλληνες πολίτες που  βρίσκονταν στον κρουαζιερόπλοιο «Princess Diamond» στο οποίο έχουν εκδηλωθεί εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού.

Κανένας από τους δύο δεν παρουσιάζει συμπτώματα της πνευμονίας που προκαλεί ο ιός, ωστόσο θα μπουν προληπτικά σε καραντίνα 14 ημερών στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

» Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Ελληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

» Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

» Οι δύο έλληνες πολίτες δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

» Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

» Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News